Σε εξέλιξη ήταν μέχρι αργά χτες το απόγευμα η μεγάλη πυρκαγιά που έχει πλήξει την περιοχή του Χανδρά στη Σητεία της Κρήτης. Χτες το πρωί η φωτιά είχε αναπτύξει μέτωπο 200 μέτρων στους Αρμένους.
Η φωτιά ξέσπασε προχτές στις 4.40 το απόγευμα από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία. Οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα αφού στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι 7-8 μποφόρ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η πυρκαγιά να ελεγχθεί 3-4 φορές, όμως αναζωπυρώνονταν λόγω του αέρα, ενώ τα εναέρια μέσα αδυνατούσαν να κάνουν υδροληψία από κοντινά σημεία λόγω της ισχυρής θαλασσοταραχής. Η φωτιά εξαπλώθηκε σε περίμετρο 5-6 χιλιομέτρων, ενώ προχτές το βράδυ οι φλόγες έφτασαν στον Αγ. Παντελεήμονα όπου βρίσκονται οι ανεμογεννήτριες προκαλώντας ζημιές σε ΚΑΦΑΟ.
Παράλληλα, οι φλόγες πλησίασαν τον Χανδρά, ιδιαίτερα από την πλευρά του Αγ. Κωνσταντίνου, με αποτέλεσμα να τεθεί σε ετοιμότητα ο μηχανισμός εκκένωσης, κάτι όμως που δεν χρειάστηκε να γίνει. Εκτός από ελαιοκαλλιέργειες, η φωτιά κατάστρεψε χορτολιβαδικές εκτάσεις και θαμνότοπους. Στον τόπο επιχείρησαν 55 πυροσβέστες με 23 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 32 ατόμων, δέκα εθελοντές και δυο ελικόπτερα.
Φωτιά είχε εκδηλωθεί χτες σε δασική έκταση στην περιοχή Κορακονήσι Ζακύνθου, που ελέγχθηκε το απόγευμα, ενώ σε εξέλιξη ήταν πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Χλόη Μαγνησίας όπου επιχειρούσαν 25 πυροσβέστες με δώδεκα οχήματα, δυο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο. Ιδια κατάσταση επικρατούσε και σε δασική έκταση στην Αγναντερή του Κιλελέρ, όπου επιχειρούσαν 20 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και δυο αεροπλάνα, όπως και σε αγροτοδασική έκταση στους Βώρους Ηρακλείου Κρήτης, όπου επιχειρούσαν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα εννέα ατόμων κι ένα ελικόπτερο.