Τετάρτη 23 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παρελθόν, μέλλον και αρχαιολογία

Από την ταινία του Ρ. Χαραλαμπίδη
Από την ταινία του Ρ. Χαραλαμπίδη
«Οταν το παρελθόν συναντά το μέλλον» τιτλοφορείται το αφιέρωμα της Κινηματογραφικής Λέσχης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για το Μάη και Ιούνη, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου.

Το αφιέρωμα άρχισε χτες με προβολή του «Βυσσινόκηπου» του Μ. Κακογιάννη. Ακολουθούν: «Μαύρο γάλα» του Ν. Τριανταφυλλίδη (29/5), «Μοναξιά μου όλα» του Δημ. Παναγιωτάτου (5/6), «No budget story» του Ρένου Χαραλαμπίδη (12/6).

Εξάλλου, σήμερα και αύριο, το Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο, που συνδιοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου και η Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας, οργανώνει την 3η Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου (Φεστιβάλ Αγων). Σήμερα θα προβληθούν οι ταινίες: «Χίλια χρόνια πριν από τον αιώνα μου» της Μέμης Σπυράτου (Ελλάδα), «Τα μυστήρια των πυραμίδων» του Jean - Francois Dellasus (Γαλλία), «Τα μυστήρια των αρχαίων: Η Δαγκάνα» της Cynthia Page (Αγγλία), «Το στερνό βλέμμα» του Alain Jaubert (Γαλλία), «Αμήχανη βιομηχανία "Εδρα εν Βόλω"» του Κώστα Μαχαίρα (Ελλάδα). Αύριο: «BLUR UP» του Martin Emele (Γαλλία), «Υμίν το κάλλος» του Διονύση Πετροτσόπουλου (Ελλάδα), «ΑΤΑΠΟΥΕΡΚΑ, το μυστήριο της εξέλιξης του ανθρώπου» του Javier Trueba (Ισπανία), «Κυπριακές αρχαιότητες στο μεσογειακό μουσείο της Στοκχόλμης» της Χρύσω Κωνσταντινίδου (Κύπρος), «Ενας αιώνας κινηματογράφου και αρχαιολογίας» (από τον Χάουαρντ Κάρτερ στον Ιντιάνα Τζόουνς) του Massimo Becattini (Ιταλία), «Το έργο που παραμένει κρυμμένο» του Jurgen Mrosek (Γερμανία), «Αρχαιολογική σκαπάνη: Αμφίπολη» του Απόστολου Τσιτσούλη (Ελλάδα).

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση αφίσας, φωτογραφιών, προγραμμάτων κλπ από τη δράση και ιστορία του φεστιβάλ. Οι εκδηλώσεις γίνονται με την υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου, της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών, Κέντρο Πληροφόρησης Νέων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, ΔΕΠΘΕ. Οι προβολές πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΘ (Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου), ώρα 9 μ.μ., είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2013-04-09 00:00:00.0)
Κλίνατε επί... χορηγών (2011-02-04 00:00:00.0)
Πλούσιο πρόγραμμα στον «902 TV» (2008-06-05 00:00:00.0)
Χειμερινή κινηματογραφική... «επέλαση» (2002-12-04 00:00:00.0)
Διεθνές Σεμινάριο Σεναρίου (2001-10-23 00:00:00.0)
Το Φεστιβάλ Ολυμπίας «ταξιδεύει» (2001-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ