Κυριακή 15 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ συμπληρώνει φέτος τα 40 του χρόνια και αρχίζει το καλοκαιρινό του ταξίδι με σύνθημα δανεισμένο από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη: «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Ν. Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!»

Οι εκδηλώσεις των Φεστιβάλ των Οργανώσεων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε μεγάλες πόλεις κάνουν την αρχή.

Την Τρίτη 17 Ιούνη, στις 6.30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Τμήματος Τεχνών Ηχου και Εικόνας, οι ΟΒ ΑΕΙ Κέρκυρας της ΚΝΕ κάνουν βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» και συζήτηση με την Κατερίνα Μιχαλιού, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή 20 Ιούνη και το Σάββατο 21 Ιούνη γίνεται στην Αθήνα το διήμερο Φεστιβάλ των ΤΕΙ, στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την Παρασκευή 20 Ιούνη: Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» και συζήτηση με την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιφασιστικό θεατρικό σκετς της Πολιτιστικής Ομάδας του Συλλόγου Σπουδαστών ΣΓΤΚΣ, συναυλίες με τα συγκροτήματα «devotion», «brokenMorning», «Warhammer» και «KollektivA» και τέλος λαϊκό γλέντι. Αντίστοιχα, το Σάββατο 21 Ιούνη το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συζήτηση με θέμα «Μύθοι και αλήθειες για τα επαγγελματικά δικαιώματα. Μετά το πτυχίο τι;», παράσταση χορευτικής ομάδας και ταχυδακτυλουργού από το ΤΕΙ Πειραιά, συναυλίες με τους «Γιώργος & Βαγγέλης», «Μπουάτ Προοδευτικής Κ.Κ.Φ.Α», «Kuro Siwo», «Χύμα στο Κύμα», «Bright Black», Μίλτο Πασχαλίδη και λαϊκό γλέντι.

Τις ίδιες μέρες γίνεται και το Φεστιβάλ των Οργανώσεων ΑΕΙ - ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ και θα περιλαμβάνει την Παρασκευή 20 Ιούνη: Συζήτηση με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία με τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος, επίδειξη - σεμινάριο πρώτων βοηθειών από σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, συναυλίες με φοιτητικά συγκροτήματα, συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό και λαϊκό γλέντι. Το Σάββατο 21 Ιούνη το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίδειξη πολεμικών τεχνών, εκδήλωση για τα 67 χρόνια από την εκτέλεση της Κούλας Ελευθεριάδου με τίτλο «Το αποτύπωμά σου στην Ιστορία βαρύ... Το μέλλον θα το κατακτήσουμε. Συνεχίζουμε...», συναυλίες με τον Πάνο Μουζουράκη και τους «KollektivA». Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό», ενώ θα διεξάγεται και σεμινάριο Photoshop ενάντια στο φασισμό.

Την Παρασκευή 20 Ιούνη γίνεται και το Φεστιβάλ της Οργάνωσης ΑΕΙ - ΤΕΙ Ιωαννίνων, στο πάρκο Λιθαρίτσια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες πινγκ - πονγκ, βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» από την Κατερίνα Μιχαλιού, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, συναυλίες με τα ερασιτεχνικά φοιτητικά συγκροτήματα «NoiHim» (ελληνικό ροκ), «Aspro Mauro» (alternative ροκ), «Ελληνικό» (έντεχνο σχήμα Φιλοσοφικής) κ.ά., συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι από σχήμα του Παιδαγωγικού Τμήματος.

Μια εβδομάδα μετά, στις 27 και 28 Ιούνη γίνεται το Φεστιβάλ ΑΕΙ της ΚΝΕ στην Αθήνα, στη Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών (Ούλωφ Πάλμε 2, Ζωγράφου). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Παρασκευή 27 Ιούνη: Βιβλιοπαρουσίαση και συζήτηση με αφορμή την έκδοση «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» με την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλίες με φοιτητικά συγκροτήματα («black body radiation», «Hermits» κ.ά.) αλλά και με τους «KollektivA» και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι. Αντίστοιχα το Σάββατο 28 Ιούνη το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συζήτηση για τη μετανάστευση νέων επιστημόνων με τίτλο «Είναι λύση η φυγή στο εξωτερικό;», συναυλίες με φοιτητικά συγκροτήματα («Roza Mostra», «Πούλα μου έρωτα», «Μπουάτ Προοδευτικής Κ.Κ.Φ.Α.» κ.ά.), συναυλία με τους Μίλτο Πασχαλίδη και Χρήστο Θηβαίο και παραδοσιακούς χορούς και γλέντι. Στο χώρο θα υπάρχει και τις δυο μέρες βιβλιοπωλείο και θα διεξαχθεί τουρνουά μπάσκετ 3on3.

Επίσης, στις 27 και 28 Ιούνη θα γίνουν και οι διήμερες εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Πειραιά. Το Φεστιβάλ του Πειραιά θα φιλοξενηθεί στο πάρκο Δηλαβέρη και την Παρασκευή 27 Ιουνη θα μιλήσει εκεί ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και λαϊκό γλέντι. Το Σάββατο 28 Ιούνη το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με τους «KollektivA» και λαϊκή βραδιά με τον Βαγγέλη Κορακάκη. Το διήμερο Φεστιβάλ του Πειραιά περιλαμβάνει ακόμα συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, παιδότοπο, ερασιτεχνικά και νεανικά συγκροτήματα, τουρνουά 3on3 ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλες φεστιβαλικές εκδηλώσεις από σήμερα(2015-06-26 00:00:00.0)
Από αύριο το Διήμερο των ΤΕΙ Αττικής(2015-06-25 00:00:00.0)
Φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις(2014-06-25 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»(2014-06-21 00:00:00.0)
Αρχίζουν οι εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»(2014-06-11 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ(2013-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ