Πέμπτη 12 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ολοκληρώθηκε το 7ο Συνέδριο της ΠΟΣ ΟΑΕΕ

Προσκλητήριο να βουλιάξει η Αθήνα στις 19 Ιούνη έστειλαν οι διήμερες εργασίες

Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ βρέθηκαν στο ίδιο μετερίζι των αγώνων με τις άλλες συνεργαζόμενες συνταξιουχικές ομοσπονδίες
Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ βρέθηκαν στο ίδιο μετερίζι των αγώνων με τις άλλες συνεργαζόμενες συνταξιουχικές ομοσπονδίες
Προσκλητήριο για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στην Αθήνα στις 19 Ιούνη αποτέλεσε το βήμα του 7ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΠΟΣ) ΟΑΕΕ, που ολοκληρώθηκε χτες. Το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών συνιστά επικρότηση της αγωνιστικής πορείας του απερχόμενου ΔΣ της Ομοσπονδίας. Τα 76 σωματεία της ΠΟΣ - ΟΑΕΕ εξέλεξαν 235 αντιπροσώπους - έναντι 185 στο προηγούμενο συνέδριο. Στις αρχαιρεσίες ψήφισαν 220 σύνεδροι και βρέθηκαν 217 έγκυρα ψηφοδέλτια. Η «Αγωνιστική Ενότητα» πήρε 191 ψήφους και 28 έδρες στο ΔΣ και η πρωτοεμφανιζόμενη «Ανανέωση» πήρε 26 ψήφους και 3 έδρες.

Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος του απερχόμενου ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το συνέδριο γίνεται στον απόηχο των τριπλών εκλογών, αλλά και τη μέρα του ανασχηματισμού της συγκυβέρνησης, με την υπόσχεση "πήραμε το μήνυμα". Κι εμείς πήραμε το μήνυμα. Είναι αυτό που πρέπει να στείλουν συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι στις 19 Ιούνη: Να ανακόψουμε τις μεθοδεύσεις στο ασφαλιστικό με τις προμελετημένες από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την κυβέρνηση αποφάσεις».

Στο κλείσιμο των εργασιών, ο Π. Τάτσης τόνισε: «Ο,τι κερδίσαμε έγινε με τον ενιαίο αγώνα. Αυτόν θα συνεχίσουμε με τους εν ενεργεία συναδέλφους μας, τους εργαζομένους με τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Η αγωνιστική πείρα δίνει απάντηση και στο ερώτημα "ποιοι δικαιώθηκαν;". Εκείνοι που έλεγαν ότι μας εντάσσουν στην ΕΟΚ για να μάθουμε κολύμπι ή εκείνοι που έλεγαν ότι η ΕΟΚ είναι ένας "λάκκος των λεόντων"; Η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, γιατί κάνουν κουμάντο τα μονοπώλια και η πλουτοκρατία».

Στο συνέδριο χαιρέτισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ και πρόεδρος της Διεθνούς Ενωσης Συνταξιούχων, που συγκροτείται στο πλαίσιο της ΠΣΟ, Δήμος Κουμπούρης. «Μη σας ξεγελάνε οι ανασχηματισμοί. Είναι από τα ίδια υλικά της αντιλαϊκής πολιτικής. Στις 19 Ιούνη πρέπει να "βουλιάξει η Αθήνα"», είπε. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ.

Από τα κόμματα, το ΚΚΕ εκπροσώπησε στην έναρξη του συνεδρίου ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του Κόμματος. Μεταξύ άλλων είπε στο χαιρετισμό του: «Το ΚΚΕ θεωρεί ότι τα βήματα για την ισχυροποίηση της κοινωνικής Λαϊκής Συμμαχίας χρειάζεται να γίνουν πιο σταθερά, πιο γρήγορα. Με τη δράση της, η συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών, με αντιμονοπωλιακούς - αντικαπιταλιστικούς στόχους πάλης, μπορεί να αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά την επιθετικότητα των μονοπωλίων, να αδυνατίζει τις συμμαχίες τους, να συγκεντρώνει ικανές δυνάμεις για την ανατροπή τους.

Και βέβαια, ικανές δυνάμεις στον αγώνα για τη λαϊκή εξουσία, που με τη νέα μορφή οργάνωσης της οικονομίας, με λαϊκή περιουσία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, με αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας και με κεντρικό σχεδιασμό, να ικανοποιούνται οι όλο και πιο διευρυμένες σύγχρονες ανάγκες του λαού». Χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι άλλων κομμάτων, φορέων και ενώσεων των ΕΒΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σταθερά σε αγωνιστική πορεία για τα δικαιώματα των συνταξιούχων(2021-07-14 00:00:00.0)
Στην Αρτα διαδήλωσαν οι συνταξιούχοι της Ηπείρου(2018-06-22 00:00:00.0)
Σε ρυθμούς προετοιμασίας της νέας κινητοποίησης(2018-06-08 00:00:00.0)
Από τις πιο μαζικές η χτεσινή κινητοποίηση(2016-09-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2007-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ