Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Από τις πιο μαζικές η χτεσινή κινητοποίηση

Από τη συγκέντρωση στα Επείγοντα
Από τη συγκέντρωση στα Επείγοντα
Μια από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων έγινε χτες στον «Ευαγγελισμό», από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε το σωματείο. Εργολαβικοί εργάτες, νοσηλευτές και γιατροί διαδήλωσαν με παλμό για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τριών μηνών στους εργολαβικούς, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και άμεση κρατική επιχορήγηση του νοσοκομείου.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων - με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Π. Τάτση, να απευθύνει χαιρετισμό - και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Ηλ. Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Ανάμεσα σε άλλα, κατήγγειλε την επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων με τις πληρωμές ασθενών, τις ελλείψεις και την κρατική υποχρηματοδότηση. Επίσης, ξεκαθάρισε πως το ταξικό σωματείο παλεύει ενάντια στη σκλαβιά και των εργολάβων και των ατομικών συμβάσεων.

Στη συνέχεια έγινε πορεία στους δρόμους γύρω από το νοσοκομείο φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Οι υγειονομικοί δεν είναι συντεχνία, παλεύουν για δημόσια και δωρεάν Υγεία», και κατέληξαν στο γραφείο της διοίκησης του νοσοκομείου. Κάτω από την πίεση της μαζικής κινητοποίησης, το υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε πως θα καταβληθούν δεδουλευμένα (Ιούνης - Ιούλης - επίδομα αδείας) στους εργολαβικούς εργάτες.


Πορεία στους δρόμους γύρω από το νοσοκομείο
Πορεία στους δρόμους γύρω από το νοσοκομείο

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ