Τετάρτη 11 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΑΝ - ΜΑΡΙ ΛΕ ΠΕΝ
Καθρέφτης της αντιλαϊκής αποστολής του «Εθνικού Μετώπου»

ΠΑΡΙΣΙ.--

Το ρόλο που το καπιταλιστικό σύστημα εμπιστεύεται σε κόμματα όπως το «Εθνικό Μέτωπο» Γαλλίας ως την πιο αντιδραστική δύναμη - εμπροσθοφυλακή κατά του λαϊκού κινήματος επιβεβαιώνουν οι αντισημιτικές δηλώσεις του ιδρυτή του Ζαν - Μαρί Λε Πεν. Συγκεκριμένα, όταν κλήθηκε στη διάρκεια συνέντευξής του να σχολιάσει διασημότητες που καυτηρίασαν τα υψηλά ποσοστά του «Εθνικού Μετώπου» και ειδικότερα τον εβραϊκής καταγωγής τραγουδιστή Πατρίκ Μπριέλ φέρεται να δήλωσε «την επόμενη φορά θα βάλουμε μια φουρνιά...»

Ο Λε Πεν έχει καταδικαστεί πολλές φορές στο παρελθόν για αντισημιτισμό, του έχει επιβληθεί πρόστιμο για δηλώσεις όπως ότι οι θάλαμοι αερίων των Ναζί ήταν «μια λεπτομέρεια στην Ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου», ενώ του έχει αφαιρεθεί και η βουλευτική ασυλία για υποτίμηση του Ολοκαυτώματος.

Οι δηλώσεις του φαίνεται ότι δυσαρέστησαν τη σημερινή ηγέτιδα του «Εθνικού Μετώπου» και κόρη του Μαρί Λε Πεν, που από το 2011 καταβάλλει προσπάθεια να πείσει ότι το κόμμα της δεν είναι ένα ... «γραφικό» ακροδεξιό μόρφωμα, αλλά μια αστική πολιτική δύναμη ικανή να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της γαλλικής πλουτοκρατίας. Ετσι, η ίδια μίλησε για «πολιτικό λάθος», συμπληρώνοντας ότι ο πατέρας της δεν προέβλεψε την ερμηνεία που θα γινόταν και τονίζοντας όλο νόημα ότι «το Εθνικό Μέτωπο είναι ένα κόμμα εξουσίας», καλώντας ουσιαστικά το κομματικό δυναμικό να προσέχει πολύ τις δημόσιες τοποθετήσεις του.

Η ιστοσελίδα του κόμματος «κατέβασε» το βίντεο με τη συνέντευξη του Λε Πεν.

Οι δηλώσεις του Λε Πεν προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων πολιτικών παραγόντων που έσπευσαν να τις καταδικάσουν, αρκετοί σαν να ανακαλύπτουν ξαφνικά τη βαθιά αντιδραστική ταυτότητα του «Εθνικού Μετώπου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ