Τετάρτη 11 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Συνεχείς νίκες του στρατού

ΔΑΜΑΣΚΟΣ-ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Απολογισμό των σκληρών συγκρούσεων, που έχουν ξεσπάσει από τον περασμένο Απρίλη ανάμεσα σε αντιμαχόμενες οργανώσεις ισλαμιστών εξτρεμιστών της Αλ Κάιντα, έκαναν χτες εκπρόσωποι του «Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» που εδρεύει στο Λονδίνο.

Οπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι του «Παρατηρητηρίου», μόνο στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στα τέλη Απρίλη, ανάμεσα σε εξτρεμιστές των οργανώσεων «Ισλαμικό Κράτος σε Ιράκ και Λεβάντε» (ISIL) και «Μέτωπο Νούσρα» στο Ντέιρ αλ Ζορ, σκοτώθηκαν πάνω από 634 άτομα (μεταξύ αυτών 39 πολίτες), ενώ 130.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Οι πάνω από το 50% των 634 νεκρών ήταν μαχητές του «Μετώπου Νούσρα».

Το ίδιο 24ωρο, δικηγόροι που ειδικεύονται στον τομέα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Δαμασκό επιβεβαίωσαν την απελευθέρωση δεκάδων κρατουμένων από τις συριακές φυλακές, μετά την αμνηστία που χορήγησε ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασαντ. Είναι η πρώτη φορά από το 2011 που χορηγείται αμνηστία ακόμη και σε αυτούς που διώκονται για τρομοκρατία, καθώς έχουν συλληφθεί για επιθέσεις σε βάρος των συριακών αρχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ