Σάββατο 17 Μάη 2014 - Κυριακή 18 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τιμωρήστε τους καπιταλιστές, ενισχύστε το ΚΚΕ

«Οι εργάτες και οι εργάτριες, ο λαός, να τιμωρήσουν το σύστημα. Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους στη χώρα μας, την ώρα που αποκαλύπτεται το αληθινό πρόσωπο του συστήματος που για τα κέρδη των λίγων δολοφονεί εν θερμώ με νεκρούς ή εν ψυχρώ με άνεργους, απλήρωτους, φτωχούς, καβγαδίζουν μακριά από όλα αυτά, βάζοντάς τα κάτω από το χαλί, στα προεκλογικά πάνελ, για να κερδίσουν μερικά κουκιά και να καθίσουν πάλι στο σβέρκο των εργατών για λογαριασμό των αφεντικών τους. Να τους τιμωρήσουν όλους, ενισχύοντας το Κόμμα που βγήκε μέσα από τα σπλάχνα της εργατικής τάξης, μέσα από το καμίνι της πάλης για τα δίκια της που το κρατάει άσβεστο εδώ και περίπου 100 χρόνια». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε από το βήμα της συγκέντρωσης στα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, με αφορμή το εργοδοτικό έγκλημα στην Τουρκία και τους εκατοντάδες νεκρούς εργάτες.

Οπως είπε, «φταίει η ασίγαστη δίψα για κέρδος, για ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης και της οικονομίας. Η τάξη τους κάνει τα πάντα, ακόμα και δολοφονεί για τα κέρδη. Μήπως δεν είναι αργή δολοφονία να είσαι άνεργος, να δουλεύεις και να είσαι απλήρωτος για μήνες, να μην έχεις να ζήσεις, να ντρέπεσαι τα παιδιά σου;

(...) Η κρίση του καπιταλισμού είναι τόσο βαθιά... Οι ανταγωνισμοί του για κέρδη και αγορές τόσο ανθρωποφάγοι, που ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Το σύστημα σάπισε, δεν μπορεί να ζήσει αν δεν μας τσακίσει, γεννά μόνο ανεργία, εξαθλίωση και πολέμους.

Οποιος ορκίζεται στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και υποκλίνεται στον καπιταλισμό, θα κόψει μισθούς και συντάξεις ως εκεί που δεν παίρνει. Οποιος λέει "μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση" είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει τους σιδερένιους κανόνες της.

Η ανάπτυξή τους είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίζεται στα ματωμένα από το λαό πλεονάσματα, θα χτίζεται πάνω σε μισθούς πείνας».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, «που όσο πλησιάζουμε στις εκλογές πυκνώνει τα διαπιστευτήρια στην ΕΕ και το κεφάλαιο, με τελευταίο τη θέση του για τον κατώτερο μισθό που δε θα τον αποκαταστήσει αλλά τον παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες», σημείωσε. «Να γιατί ο εφοπλιστής Μαρινάκης δηλώνει υποστηρικτής του και ότι θα ψήφιζε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά αν δεν είχε το δικό του προσωπικό συνδυασμό. Να γιατί ο πρόεδρος των Βιομηχάνων Δασκαλόπουλος που απειλεί τα συνδικάτα ότι πρέπει να ξεχάσουν όσα ήξεραν μέχρι τώρα από εργασιακά δικαιώματα, δηλώνει ότι ο "ριζοσπαστισμός" του ΣΥΡΙΖΑ είναι χρήσιμος και αναγκαίος για τη τάξη των βιομηχάνων».

Ο Σ. Ζαριανόπουλος επικαλέστηκε την πείρα του λαού της περιοχής για να αναδείξει ποιους αφορά η ανάπτυξη που υπόσχονται ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και στις θυσίες ποιων θα στηριχθεί.

«Αυτή η πόλη ζει σε μεγάλο βαθμό από τη γαλακτοβιομηχανία της ΜΕΒΓΑΛ. Εκατοντάδες οι εργάτες σ' αυτήν. Εκατοντάδες οι κτηνοτρόφοι που δίνουν το γάλα τους σ' αυτήν. Η βιομηχανία θα υπήρχε χωρίς τους επιχειρηματίες αλλά δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει χωρίς τους εργάτες. Το γάλα θα υπήρχε και θα έπρεπε να καταναλωθεί είτε υπήρχαν οι επιχειρηματίες είτε όχι. Εδώ και μήνες είναι απλήρωτοι οι εργάτες, ενώ η παραγωγή μεγαλώνει. Οι υποχωρήσεις και η ανοχή δεν τους ωφέλησαν, δεν τους ωφελεί. Οι κτηνοτρόφοι πάνε για πλήρη καταστροφή από τις χαμηλές τιμές που τις ελέγχουν τα μονοπώλια του κλάδου. Από την παλιά απόφαση της ΕΕ - που εφαρμόζεται τώρα με το γάλα μακράς διάρκειας - για να πλημμυρίσει τη χώρα μας από εισαγόμενο ακριβό και χαμηλότερης ποιότητας γάλα. Αυτό σημαίνει ΕΕ. Αυτό σημαίνει καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης.

Το ΚΚΕ λέει και παλεύει: συμμαχία εργατών αγροτών στον κλάδο, στην περιοχή. Τα εργοστάσια - πρώτ' απ' όλα της διατροφής - να περάσουν στα χέρια των εργατών, του λαού. Η κτηνοτροφική παραγωγή στη συνεταιρισμένη αγροτιά. Μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί η δουλειά για όλους, φθηνά και ποιοτικά προϊόντα για όλο το λαό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ