Σάββατο 17 Μάη 2014 - Κυριακή 18 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Μην εμπιστεύεστε τους σημερινούς διαχειριστές και τους αυριανούς ψευτοσωτήρες

Αποσπάσματα από την ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στην ομιλία του, ο Νίκος Σοφιανός αναφέρθηκε στην πολιτική του απερχόμενου δημάρχου της κεντροαριστεράς, αλλά και των υποψήφιων δημάρχων στην Αθήνα του δίπολου ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

«Και οι τρεις θεωρούν δεδομένο προς αξιοποίηση απ' το Δήμο, την εργασιακή ζούγκλα που διαμόρφωσαν οι εφαρμοστικοί νόμοι: Τα 5μηνα με τους λεγόμενους "ωφελούμενους", το "μπλοκάκι", τα 2μηνα, τα 8μηνα, τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς, τους εθελοντές άμισθους εργαζόμενους, τους ωρομίσθιους. Ως μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας, υιοθετούν τους σχεδιασμούς Καμίνη για 4 Κέντρα Επιχειρηματικότητας κόστους 15 εκατ. ευρώ, για να παίρνουν συμβουλές οι άνεργοι πώς να γίνουν επιχειρηματίες.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει παντού κοινωνικούς συνεταιρισμούς. Θα κάνουν τους άνεργους επιχειρηματίες και συνεταιριστές.

Για την εκλεκτή τριάδα των υποψηφίων δημάρχων που στηρίζουν τα συγκροτήματα των media, όλα είναι ΕΣΠΑ και τουρισμός. Δεν σχολιάζουν το γεγονός ότι στα ευρωπαϊκά κονδύλια που διαφημίζει ο Καμίνης δεν περιλαμβάνονται αντιπλημμυρικά έργα, έργα αντισεισμικής θωράκισης και ελέγχου των δημόσιων κτιρίων, δεν περιλαμβάνονται εκτελέσεις απαλλοτριώσεων.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου συμφωνούν με το μοντέλο του Δήμου - επιχειρηματία.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποδέχτηκαν την πολιτική χορηγιών του Καμίνη που έχει οδηγήσει σε ποδηγέτηση μια σειρά από δομές και υπηρεσίες του Δήμου που συρρικνώνονται. Και καλά ο Καμίνης και ο Σπηλιωτόπουλος. Ο "αντισυστημικός - αντιμνημονιακός" Σακελλαρίδης; Τρεις μήνες τώρα δεν βρήκε να πει λέξη για το Ιδρυμα "Νιάρχος" που έχει βάλει "πόδι" στη δημοτική βιβλιοθήκη, στα σχολεία, στον πολιτιστικό οργανισμό, στις κοινωνικές δομές. Λέξη για το Ιδρυμα "Σόρος" που απέκτησε έδρα στο Σταθμό Λαρίσης, κουβέντα για τον Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ και τον εθνικό κήπο - γκαλερί, κουβέντα για την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, που, προς τιμήν των 56 φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν, δίνουν ένα κουτί με ρύζι και ζυμαρικά στους πεινασμένους.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν την πολιτική διαχείρισης της τοξικοεξάρτησης που γέμισε με μονάδες παροχής μεθαδόνης τα νοσοκομεία, πολιτική που κρατά εξαρτημένους εκατοντάδες συνανθρώπους μας, υπονομεύοντας τη θεραπεία, θεριεύοντας τις πιάτσες και το ναρκεμπόριο που υποτίθεται θα αντιμετώπιζε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα διγλωσσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ψήφιση μαζί με Καμίνη και ΝΔ του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα που θα φτιάξουν τα εργολαβικά συμφέροντα που δήθεν καταγγέλλει η Δούρου στην Περιφέρεια.

Καλούμε τη λαϊκή πλειοψηφία που ζει στην Αθήνα να δημιουργήσει και με την ψήφο της στη "Λαϊκή Συσπείρωση" τους όρους:

  • Για να μπει φραγμός στη φορομπηξία του Δήμου, για άμεση μείωση των τελών στο 40%. Για ταξική αναπροσαρμογή των τελών, πληρώνοντας οι μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες, όμιλοι κ. ά.
  • Για να στηριχθούν οι δομές του Δήμου, βάζοντας φρένο στην ιδιωτικοποίηση που προετοιμάζεται.
  • Για να φύγουν οι ΜΚΟ από τις υπηρεσίες του Δήμου. Να διοχετευτούν όλοι οι πόροι στην υποχρέωση του τοπικού κράτους μέσω των φορέων του για να αντιμετωπίσει την ακραία φτώχεια.
  • Να στηριχθούν οι εργαζόμενοι στους αγώνες τους, οι επαγγελματίες στη δουλειά τους ενάντια στις "λευκές νύχτες", που κρύβουν τη μαύρη νύχτα που ζουν χιλιάδες επαγγελματίες και καταστηματάρχες και στην Αθήνα.
  • Για να διευρυνθεί το δίκτυο των παιδικών σταθμών, αξιοποιώντας την περιουσία του ιδρύματος. Να πολλαπλασιαστούν οι δυνατότητες για φιλοξενία στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου.
  • Για να απαιτήσουμε την εκτέλεση των απαλλοτριώσεων στα 88 ακίνητα που έχουν δεσμευτεί στην Αθήνα. Είναι οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι και κινδυνεύουν με αποχαρακτηρισμό.

Στην Αθήνα, ζουν χιλιάδες μετανάστες νόμιμοι κάτοικοι της πόλης. Τα δικαιώματά τους είναι και δικά μας δικαιώματα. Είναι καθήκον μας να βάλουμε φραγμό στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της ΧΑ. Να απομονώσουμε το ρατσισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ