Παρασκευή 16 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Ψηφίζουμε - στηρίζουμε ΚΚΕ παντού. Δύναμη και ελπίδα είναι του λαού»! Το σύνθημα που ακούστηκε σε δεκάδες συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους δήμους της Αττικής, μεταφέρθηκε από στόμα σε στόμα στις συζητήσεις με τους ανθρώπους του μόχθου σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου, σε εργοστάσια, γιαπιά, γραφεία, σχολεία και σχολές, εργατογειτονιές και λαϊκές συνοικίες, χτες βράδυ αντήχησε ξανά και ξανά στο Πεδίον του Αρεως, από μία φωνή: Τη φωνή χιλιάδων εργαζομένων που συμμετείχαν στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές. Μίλησαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

«Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ», «Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» ήταν η απάντηση των συγκεντρωμένων στην από του βήματος προτροπή «Τι περιμένεις; Κάνε το βήμα!». Εργαζόμενοι και άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, τα παιδιά και τα εγγόνια τους ήταν όλοι εκεί για να ακούσουν την πολιτική πρόταση και τις θέσεις του ΚΚΕ, πολύτιμα εφόδια μιας τριπλής εκλογικής μάχης που συνεχίζουμε με πείσμα ώσπου να κλείσουν οι κάλπες αυτής και της επόμενης Κυριακής.

Ο Θανάσης Παφίλης αναφέρθηκε στα έργα και τις ημέρες της διοίκησης Σγουρού, σημείωσε πως όπως σε όλες τις περιφέρειες έτσι και στην Αττική η ίδια αντιλαϊκή πολιτική εφαρμόστηκε, ανεξάρτητα αν οι περιφερειάρχες ανήκαν στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ ή εμφανίζονται σαν ανεξάρτητοι, γιατί όλοι τους συμφωνούν με τη στρατηγική της ΕΕ. Ολοι συμφώνησαν με τη γραμμή της ανταποδοτικότητας, της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, εκτός του ΚΚΕ. Οι δεκάδες προτάσεις ανακούφισης του λαού που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» απορρίφθηκαν από τις περισσότερες παρατάξεις που δεν απαντούν πώς είναι δυνατόν να γίνει η Αττική νησίδα ευημερίας σε μια χώρα δυστυχίας.

Ο Νίκος Σοφιανός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εκλεκτή τριάδα των υποψηφίων δημάρχων Αθήνας που στηρίζουν τα συγκροτήματα των media, για τους οποίους όλα είναι ΕΣΠΑ και τουρισμός, αλλά κανείς τους δεν σχολιάζει το γεγονός ότι στα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν περιλαμβάνονται αντιπλημμυρικά έργα, έργα αντισεισμικής θωράκισης και ελέγχου των δημόσιων κτιρίων, δεν περιλαμβάνονται εκτελέσεις απαλλοτριώσεων. Οι υποψήφιοι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου συμφωνούν με το μοντέλο του δήμου-επιχειρηματία, κατήγγειλε.

Και οι δύο στις ομιλίες τους ανέλυσαν το συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για αντιμετώπιση λαϊκών προβλημάτων, προτάσεις λαϊκής διεκδίκησης, καλώντας το λαό της Αττικής να αντισταθεί στη βαρβαρότητα που έχει τη σφραγίδα της καπιταλιστικής οικονομίας και της ΕΕ, να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ γιατί αυτή θα είναι και δική του δύναμη.

Το ραντεβού όσων βρέθηκαν χθες βράδυ στο Πεδίον του Αρεως ανανεώθηκε, μέσα σε κλίμα αγωνιστικής ανάτασης, για την Κυριακή στην κάλπη, με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ στα χέρια. Πράξη άρνησης των δεσμών της ΕΕ και των μονοπωλίων, αναγνώρισης της δράσης του ΚΚΕ, της δικαίωσης των θέσεών του. Πράξη τιμωρίας των δυνάμεων της διαχείρισης για τα πεπραγμένα τους, τα ψέματα, τις αυταπάτες και τους εκβιασμούς. «Κατάθεση» δυνάμεων στο ΚΚΕ που και θέλει και μπορεί να πρωτοστατήσει στον αγώνα για σύγχρονα δικαιώματα, για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία.

  • Ολόκληρη η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα και αποσπάσματα από τις ομιλίες του Ν. Σοφιανού και του Θ. Παφίλη θα δημοσιευτούν στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», ο οποίος κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο Σάββατο.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ