Παρασκευή 16 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ισχυρό ΚΚΕ παντού για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική

Με επιτυχία η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Να μην παγιδευτούν στα δόκανα του νέου διπολισμού ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ που στήθηκαν ξανά για να παγιδέψουν το λαό. Πραγματικά νέα Ελλάδα μπορεί να υπάρξει μόνο με το λαό αφέντη στον τόπο του, ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. Για να έρθει αυτό το νέο, χρειάζεται να δυναμώσει παντού το ΚΚΕ. Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Δήμο Θεσσαλονίκης η Θεανώ Καπέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής, ο Γιάννης Δελής, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Από το βήμα της συγκέντρωσης στο πάρκο του Αγίου Θεράποντος στην Τούμπα, οι υποψήφιοι κάλεσαν σε ένταση των προσπαθειών, με όλες τις δυνάμεις, ώστε μέχρι αύριο, το κάλεσμα του ΚΚΕ να φτάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι.

Ο Γιάννης Δελής σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Εχουμε χορτάσει από αυτούς που μπροστά στις τοπικές εκλογές δεν βγάζουν άχνα για τα τεράστια προβλήματα που ζει ο λαός και η νεολαία: Την ανεργία, τη φτώχεια, τους μισθούς εξαθλίωσης, την έλλειψη σε βασικά έργα υποδομής, όπως η σχολική στέγη, οι μονάδες Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας, έργα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής προστασίας.

Οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι, με χρίσμα ή οι τάχα ανεξάρτητοι, εξειδικεύουν και υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική στο δήμο τους, την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου. Μπουτάρης - Καλαφάτης συναγωνίζονται ποιος θα στηρίξει περισσότερο τους επενδυτές και την καπιταλιστική ανάπτυξη, προσφέροντας κίνητρα και κάθε βοήθεια από το δήμο.

Από κοντά κι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρωματική δύναμη της παράταξης Μπουτάρη μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, καλλιεργεί τη μείωση των απαιτήσεων του λαού προσφέροντας περισσότερα ψίχουλα».

Ο Γιάννης Ζιώγας τόνισε ότι «οι υποψήφιοι είτε εμφανίζονται ως οι εκλεκτοί των κομμάτων τους, είτε ως ακομμάτιστοι, ανεξάρτητοι, απολίτικοι ή αποκλειστικά "αυτοδιοικητικοί", είναι ένθερμοι περιπατητές του ευρωμονόδρομου και υπερασπιστές των αξιών της αντιλαϊκής αυτής διακρατικής συμμαχίας.

(...) Οι οδηγίες της ΕΕ υποχρεωτικά ενσωματώνονται στους νόμους της χώρας, που αποτελούν το 80% της συνολικής ελληνικής νομοθεσίας και συνιστούν Ευαγγέλιο για διοικήσεις περιφέρειας και δήμων.

Οι συνδυασμοί που στηρίζονται από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που στηρίζουν την ΕΕ και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου ή την "περιφερειακή πολιτική", που συνδέεται και με τον "Καλλικράτη", θα κινηθούν υποχρεωτικά στην πεπατημένη των προηγούμενων διοικήσεων».

Η Θεανώ Καπέτη αναφέρθηκε στα διλήμματα που τίθενται ολοένα και πιο εκβιαστικά από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, στο δρόμο προς τις εκλογές και σημείωσε: «Χάθηκαν 30 χρόνια με το ψευτοδίλημμα "ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ" που τελικά κυβέρνησαν εναλλάξ και μαζί. Δεν χρειάζεται να ξαναζήσουμε το ίδιο έργο με διαφορετικές ταμπέλες.

Ούτε χρειάζεται να πατήσουμε την μπανανόφλουδα όλων των νέων αντιμνημονιακών ή μη κομμάτων που έχουν ξεφυτρώσει τα τελευταία χρόνια, με στόχο να εγκλωβιστεί η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση του κόσμου. ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμια, Ελιές και τα συναφή φτιάχτηκαν για να διασώσουν το πολιτικό τους σύστημα. Ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι πρόθυμα να συμβάλουν σε κυβερνήσεις συνεργασίας είτε με τον έναν είτε με τον άλλο πόλο για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων, πατώντας πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων».

«Εχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση», τόνισε, «αυτό που λείπει είναι μια πραγματική ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση όλων όσοι πλήττονται απ' την εξουσία των μονοπωλίων. Εργατική τάξη, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχή αγροτιά, γυναίκες και νεολαία των λαϊκών στρωμάτων. Αντιπολίτευση όχι μόνο απέναντι στην τωρινή ή την επόμενη κυβέρνηση, αλλά συνολικά ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια. Δεν υπάρχει πιο πλατιά και ενωτική πρόταση από αυτή του ΚΚΕ.

Για να ισχυροποιηθεί αυτή η συμμαχία χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού. Αυτό σημαίνει εργατικό κίνημα δυνατό, ταξικό, που με τους αγώνες του θα δυσκολεύει την επίθεση, θα παλεύει για να πάρει ανάσα η εργατική - λαϊκή οικογένεια. Και ταυτόχρονα θα συμβάλει για να βγει ο λαός στο προσκήνιο, να επιβάλει ριζικές αλλαγές προς όφελός του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ