Παρασκευή 16 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το μέλλον των νέων και του λαού δε χωρά στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ

Στους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

MotionTeam

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη Ναυτική Εκπαίδευση αλλά και για το μέλλον σκλαβιάς που τους ετοιμάζουν, μίλησε με τους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, όπου περιόδευσε χτες ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής. Τους κάλεσε να δώσουν ισχυρή απάντηση με την ψήφο τους στο ΚΚΕ και τους αγώνες τους.

Οι σπουδαστές βιώνουν, τα τελευταία χρόνια, την πλήρη απαξίωση της σχολής, καθώς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αρνείται να δώσει λύση στα προβλήματα κτιριακών υποδομών και λειτουργίας της. Αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της υποβάθμισης των σχολών και των ελλείψεων σε υποδομές και εκπαιδευτικό προσωπικό, δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν τα εκπαιδευτικά ταξίδια, αλλά και να ανταποκριθούν στο κόστος των σπουδών που ολοένα αυξάνεται.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος σημείωσε ότι οι εφοπλιστές από κοινού με τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και την ΕΕ επιδιώκουν να μετατρέψουν τους ναυτεργάτες σε σύγχρονους σκλάβους του εφοπλιστικού κεφαλαίου, που αυξάνει τα κέρδη του και βγαίνει πιο ενισχυμένο ακόμη και την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης. Αυτόν το στόχο εξυπηρετούν η προωθούμενη κατάργηση της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας των ναυτεργατών, η δυνατότητα που δίνεται στους εφοπλιστές να καθορίζουν τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών πλοίων με κριτήριο την κερδοφορία τους, με οδυνηρές συνέπειες για τους ναυτεργάτες και γενικότερα τους εργαζομένους και τους κατοίκους των νησιών.

Οπως είπε, η επίθεση ενάντια στους ναυτεργάτες σηματοδοτεί την ακόμη μεγαλύτερη ένταση της επίθεσης στο σύνολο της εργατικής τάξης.

Το μέλλον των νέων, συνολικά του λαού μας δε χωρά μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ των μονοπωλίων, τόνισε. Και κάλεσε τους σπουδαστές τη μέρα των εκλογών να σκεφτούν και να κρίνουν με βάση την ίδια τους την πείρα. Να μην ταυτίσουν τα συμφέροντά τους με τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Να καταδικάσουν την πολιτική της ΕΕ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που φέρνουν μνημόνια διαρκείας, μισθούς πείνας, παράδοση της Ναυτικής Εκπαίδευσης στους εφοπλιστές. Να δυναμώσουν το ΚΚΕ, γιατί η ισχυροποίησή του θα συμβάλει καθοριστικά στην οργάνωση και το δυνάμωμα του αγώνα την επόμενη μέρα, στην παρεμπόδιση της επίθεσης που θα συνεχιστεί, στη συγκέντρωση δυνάμεων για την ανατροπή και τη νικηφόρα προοπτική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ