Παρασκευή 16 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Περιοδεία στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου περιόδευσε την Τετάρτη το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Νταγκουνάκη, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή. Στην περιοδεία συμμετείχαν ακόμα ο Ν. Μανουσάκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, και ο Μ. Μανουσογιάννης, υποψήφιος δήμαρχος Ρεθύμνου.

Μεταξύ των άλλων στην κουβέντα που είχαν με τους εργαζόμενους τονίστηκε πως «ένα ακόμα κριτήριο για τις ερχόμενες εκλογές να είναι η κατάσταση που βιώνουν στο χώρο της Υγείας οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Αυτό που σήμερα ζουν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της συγκυβέρνησης, που έχει μετατρέψει την Υγεία από κοινωνικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα. Αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει στις 26 του μήνα, όπως και τα υπόλοιπα ζητήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, όπως οι πετσοκομμένοι μισθοί τους, η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση. Αυτά θα συνεχίσουν να τα ζουν, καθώς η ανάπτυξη που υπόσχεται η ΝΔ αλλά και το άλλο μείγμα διαχείρισης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πατήσουν πάνω στα αποκαΐδια του εργαζόμενου λαού. Ο σφιχτός δημοσιονομικά έλεγχος που ήδη έχει θεσμοθετήσει η ΕΕ, με τον αυστηρό έλεγχο στον προϋπολογισμό και των 28 χωρών - μελών, σηματοδοτεί ξεκάθαρα τη συνέχιση της ίδιας βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση, οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας και η εργατική τάξη συνολικά, η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, η νεολαία και οι γυναίκες της φτωχής λαϊκής οικογένειας πρέπει να αναπτύξουν τη δική τους οργάνωση και το δικό του ενιαίο μέτωπο πάλης. Σε αυτή τους την προσπάθεια μόνο και σταθερό σύμμαχο, πρωτοπόρο μαχητή που θα συγκρούεται και δεν θα τα διπλώνει, είχαν και θα συνεχίσουν να έχουν το ΚΚΕ.

Γι' αυτό οι εργαζόμενοι ενιαία και στις τρεις κάλπες πρέπει να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Δήμους και Περιφέρειες. Είναι η μόνη ψήφος που δεν πρόκειται να την δουν αλλού την επομένη των εκλογών, που σηματοδοτεί το σπάσιμο των δεσμών με την ΕΕ και τα μονοπώλια. Για αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και την εξουσία στα χέρια του λαού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ