Παρασκευή 16 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014

Οι κόκκινες προσυγκεντρώσεις

Σε 8 διαφορετικά σημεία του κέντρου της Αθήνας ήταν ορισμένα τα «ραντεβού» των προσυγκεντρώσεων των Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ: Από τις 6.30 το απόγευμα, η Ομόνοια, τα Προπύλαια, η πλατεία Καραϊσκάκη, η πλατεία Βικτωρίας, η πλατεία Βάθης, η πλατεία Κάνιγγος, η λεωφόρος Αλεξάνδρας μπροστά από το γήπεδο του Παναθηναϊκού και η πλατεία Αμερικής άρχισαν να «κοκκινίζουν», με τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με τις κόκκινες σημαίες και τα συνθήματα του αγώνα.

Σε μία από τις προσυγκεντρώσεις, στην πλατεία Ομόνοιας, οι Οργανώσεις Εμπορίου, Επισιτισμού, Δικηγόρων, Καλλιτεχνών, Θριασίου, Νότιου Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ έστελναν με τα πανό τους ξεκάθαρο μήνυμα και προσκλητήριο στον ελληνικό λαό: «Εξω από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με λαϊκή εξουσία».

Διασχίζοντας την οδό Πατησίων προς το Πεδίον του Αρεως φώναζαν συνθήματα όπως «ΚΚΕ ισχυρό, δύναμη για το λαό». Οι φωνές τους ενώθηκαν με τις άλλες προσυγκεντρώσεις, όπως των Οργανώσεων των Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ και στο ύψος της πλατείας Κάνιγγος με τις Οργανώσεις των ΕΒΕ και των Κατασκευών όπου και ακούστηκε δυνατό το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

***

Το ανάστημά σου σήκωσε λαέ!

«Το ανάστημά σου σήκωσε λαέ, ψήφισε παντού τώρα ΚΚΕ» ήταν το σύνθημα που βροντοφώναζε κάθε μπλοκ που κατέφθανε στο Πεδίον του Αρεως για τη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και συνταξιούχοι, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κάλεσαν με το «παρών» τους στη συγκέντρωση όλους όσοι υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική να κάνουν το βήμα. Να φτάσουν στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού γιατί «δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ