Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΠΑΙΔΕΙΑ
Με μεγαλύτερες απαιτήσεις οι φροντιστηριούχοι

Με μεγαλύτερες... αξιώσεις από το υπουργείο Παιδείας βγήκαν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων μετά το τέλος των «εξετάσεων προσομοίωσης» που έγιναν μέσα στο Πάσχα, με τους μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου να διαγωνίζονται σε συνθήκες πανελλαδικών εξετάσεων προκειμένου να εξοικειωθούν με το κλίμα.

Χτες, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ) παρουσίασαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών στις οποίες οι μαθητές σημείωσαν κλιμακούμενες επιδόσεις και παράλληλα ανακοίνωσαν τις προτάσεις τις οποίες θα καταθέσουν στο υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, προτείνουν κλιμάκωση των θεμάτων κατά σειρά εμφάνισής τους, να προσεχτεί η τεχνολογική κατεύθυνση και να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στα ειδικά μαθήματα της κατεύθυνσης αυτής, να καλούνται οι μαθητές να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο σχετικό με την εμπειρία τους από την εξέταση και τέλος να αντιμετωπίσει το υπουργείο Παιδείας το κλίμα χαλάρωσης που ακολουθεί τις διακοπές του Πάσχα.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΟΕΦΕ, στις εξετάσεις προσομοίωσης οι μαθητές συμμετείχαν με 30.980 μαθητές Β' και Γ' Λυκείου. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 23% των μαθητών της Γ' Λυκείου και το 20% της Β' Λυκείου και μόνο από τα 309 φροντιστήρια που εφάρμοσαν τις εξετάσεις και τα παραπάνω ποσοστά είναι ενδεικτικά του αριθμού των μαθητών που έχει ωθήσει στα φροντιστήρια η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Μάλιστα, όπως δήλωναν, τα θέματα των εξετάσεων χρησιμοποιήθηκαν σε διαγωνίσματα σε δημόσια σχολεία, ενώ συγχαρητήρια δέχτηκαν και από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο!

Οι εκπρόσωποι των φροντιστών δήλωναν χτες ότι οι εξετάσεις προσομοίωσης θα γίνουν θεσμός και ότι ήδη θα ξεκινήσουν οι ετοιμασίες για τις εξετάσεις του 2002. Ενόψει μάλιστα των εξετάσεων για τα πτυχία ξένων γλωσσών (π.χ. lower) που ξεκινούν σε λίγες μέρες και οι οποίες διενεργούνται στα δημόσια σχολεία, οι φροντιστές ζήτησαν από το υπουργείο Παιδείας να έχουν ανάλογη μεταχείριση, να διατεθούν δηλαδή αίθουσες δημόσιων σχολείων για τις εξετάσεις προσομοίωσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ