Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΠΑΙΔΕΙΑ
6ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Το «κλείνει» η πολιτική των περικοπών

Σε κλείσιμο οδηγείται το 6ο Ενιαίο Λύκειο Κορυδαλλού, με απόφαση της Επιθεώρησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής. Μια απόφαση που εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης για συμπτύξεις σχολείων και τμημάτων, περικοπή των δαπανών και συνολικότερα υποβάθμιση της παιδείας.

Το εν λόγω σχολείο οδεύει σε κλείσιμο, παρά την καθολική αντίδραση γονιών, μαθητών και καθηγητών και απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και τις επισημάνσεις τους ότι το σχολείο αυτό εξυπηρετεί τον μαθητικό πληθυσμό του Σχιστού και της ευρύτερης περιοχής του Κορυδαλλού και τυχόν κλείσιμό του θα αναγκάζει τους μαθητές να μετακινούνται στο κέντρο του Κορυδαλλού.

Χτες μάλιστα, γονείς και καθηγητές, με απόφαση των συλλόγων τους πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμο, απαιτώντας να μην κλείσει το σχολείο.

Η Δημοκρατική Ενότητα Κορυδαλλού καταγγέλλει την απαράδεκτη μεθόδευση για το κλείσιμο του 6ου Λυκείου και καλεί τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει να παρακολουθεί παθητικά χωρίς να παίρνει καμία πρωτοβουλία για τη διατήρησή του. Καλεί, επίσης, τους δημότες με αποφασιστικότητα να στηρίξουν τους αγώνες των συλλόγων της περιοχής και να απαιτήσουν τη διατήρηση και τη λειτουργία του με τη χωροθέτηση γυμνασίων στήριξης.

Επίσης, για το ίδιο θέμα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και Γιώργος Χουρμουζιάδης κατέθεσαν στην Βουλή στις 11 Μάη για τον υπουργό Παιδείας Αναφορά των Συλλόγων Διδασκόντων, Γονέων και Μαθητικού Συμβουλίου, της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της δημοτικής παράταξης «Δημοκρατική Ενότητα Κορυδαλλού», με την οποία ζητούν να διατηρηθεί το 6ο Λύκειο, για να εξυπηρετήσει τους μαθητές του Σχιστού και της ευρύτερης περιοχής του Κορυδαλλού.

Με ψηφίσματα συμπαράστασης στηρίζουν τον αγώνα των μαθητών, γονιών, καθηγητών του 6ου Ενιαίου Λυκείου η Β` ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής, το ΔΣ της ΟΛΜΕ και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Κορυδαλλού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ