Τετάρτη 14 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απεργία διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια

Με πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η απεργία προκηρύχθηκε από την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία, όπως αναφέρεται, έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα, καθώς στις 24 Μάη οι πρώτοι εργαζόμενοι - από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Οικονομικό Πανεπιστήμιο - οδηγούνται σε απόλυση. Κεντρικά αιτήματα των διοικητικών υπαλλήλων είναι να υλοποιηθούν από πλευράς υπουργείου Παιδείας οι δεσμεύσεις των προηγούμενων συναντήσεων, δηλαδή η άμεση υλοποίηση της διαδικασίας της κινητικότητας, η διασφάλιση επανένταξης όλων των διοικητικών υπαλλήλων στις υπηρεσίες (και εκείνων που η ειδικότητά τους καταργείται) και να παρθεί πίσω το σύστημα «αξιολόγησης».

Χτες οι εργαζόμενοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στην κινητοποίηση, με αποτέλεσμα να μη λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του πανεπιστημίου. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στο ΑΠΘ, μπροστά στο κτίριο διοίκησης, παραβρέθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και καθηγητής ιστορίας στο ΑΠΘ, Γιώργος Μαργαρίτης. Εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, αγώνα που δεν περιορίζεται στην υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους αλλά που είναι συνολικά ενάντια στην επιχειρούμενη συρρίκνωση-μετάλλαξη των πανεπιστημίων, στην ολοένα και βαθύτερη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους και προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση στο κτίριο διοίκησης του πανεπιστημίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ