Τετάρτη 14 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
Πολύπλευρα και οξυμένα προβλήματα

Υπό διαρκή μετακόμιση βρίσκονται μαθητές και προσωπικό του 2ου Νηπιαγωγείου Αργοστολίου, στο οποίο, μετά και το σεισμό, έγιναν συμπτύξεις, ελαστικοποιήθηκαν οι εργασιακές σχέσεις και επικρατεί η αβεβαιότητα για το μέλλον.

Από τρία τμήματα ολοήμερου με περίπου 17 παιδιά το καθένα, μετά το σεισμό και τη μεταφορά του στην περιοχή Φαραώ υπάρχει μόνο 1 τμήμα (16 παιδιά στο κλασικό στα οποία προστίθενται στη συνέχεια άλλα 4 - σύνολο 20 παιδιά), κάποια από τα οποία με ειδικές ανάγκες. Νήπια έχουν διοχετευτεί σε άλλα νηπιαγωγεία ενώ τα προνήπια, πλέον, έχουν αποκλεισθεί εντελώς.

Πριν από το σεισμό, το νηπιαγωγείο στεγαζόταν σε τέσσερα κοντέινερς στο Νάπιερ, που σήμερα έχουν παραχωρηθεί για τη στέγαση του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου. Τώρα το 2ο ολοήμερο νηπιαγωγείο έχει μεταφερθεί σε μία μικρή αίθουσα στο Φαραώ, με σοβαρό πρόβλημα στα υδραυλικά και τις τουαλέτες, οι οποίες εξυπηρετούν δύο κλασικά και ένα ολοήμερο από κοινού. Τα παιδιά του ολοήμερου πλέον φεύγουν ό,τι ώρα θέλουν (αναχώρηση κατά την κρίση του γονέα μετά τις 12), διότι δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε καν να ζεσταθεί φαγητό για να φάνε μέσα στο νηπιαγωγείο.

Παράλληλα, διαμορφώνεται ένα τεχνητό «πλεόνασμα» στο προσωπικό (σύνολο 5 άτομα), το οποίο καλείται να μετακινηθεί για να καλύψει «τρύπες» οποιαδήποτε στιγμή. Μέχρι στιγμής και μετά τη σύμπτυξη των δύο τμημάτων του ολοήμερου, έχουν διατεθεί σε Χιονάτα, 1ο και 3ο Νηπιαγωγείο Αργοστολίου, Μεταξάτα κ.λπ.

Για αυτά τα προβλήματα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος και Ν. Μωραΐτης κατέθεσαν Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας, ζητώντας να διαμορφωθεί άμεσα κατάλληλος χώρος με αίθουσες, επαρκείς τουαλέτες, προαύλιο κ.λπ. και να καλυφθούν οι ανάγκες όλων ανεξαιρέτως των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ