Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Μάη 2014 - αριθ. φύλλου: 11840

ΟΛΟΙ την Πέμπτη 15/5 στις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ
  • Στην Αθήνα στις 7.30 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
  • Στη Θεσσαλονίκη στις 7.30 μ.μ. στο πάρκο του Αγίου Θεράποντος

ΣΕΛ.  3

Σημαδέψτε με ψήφο στο ΚΚΕ τον πραγματικό ένοχο ΕΕ και μονοπώλια

Στη μαζική και γεμάτη παλμό προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, χτες βράδυ, στο Ηράκλειο μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

  • Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» γίνεται πολιτικό όπλο που σημαδεύει κατευθείαν την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν αστοχεί απ' τις αυταπάτες και τις ψεύτικες ελπίδες της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύει και χτυπά τον πραγματικό ένοχο, την πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων.
  • Γιατί αυτός είναι ο πραγματικός ένοχος: Η ΕΕ, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης. Και αυτός ο ένοχος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές κατεβαίνει με πολλά πρόσωπα, δήθεν «ανεξάρτητα», «υπερκομματικά», κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με πολλά ψηφοδέλτια, συσκοτίζοντας την αλήθεια, καλύπτοντας την πραγματικότητα.
  • ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη «Νέα Ελλάδα» που περιγράφουν μιλούν για την Ελλάδα της αδικίας, της εκμετάλλευσης, της ανισομετρίας, την Ελλάδα που ξεκληρίζει τους Ελληνες αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, την Ελλάδα της βαρβαρότητας της καπιταλιστικής ανάπτυξης που μας έφερε στην κρίση.

ΣΕΛ.  7

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τίποτα το νέο

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται για το ποιος από τους δύο με την πολιτική του εκφράζει τη «Νέα Ελλάδα». Αυτό το σύνθημα επικαλούνται τελευταία, προκειμένου να υφαρπάξουν τη λαϊκή ψήφο. Αλήθεια, για ποια «Νέα Ελλάδα» μπορούν να μιλάνε, όταν και οι δύο υπόσχονται συνέχιση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης εντός της Ευρωζώνης και της ΕΕ; Οταν μιλάνε για συνέχιση του ίδιου δρόμου που έχουμε βαδίσει μέχρι σήμερα; Αυτός είναι ο δρόμος που εξασφάλισε μεγάλα κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και υποχώρηση δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους πολύ πριν από την κρίση. Αυτός ο δρόμος έφερε την κρίση που την πλήρωσαν οι εργαζόμενοι. Η έξοδος από την κρίση στο πλαίσιο αυτού του δρόμου σημαίνει νέα κέρδη για το κεφάλαιο και ταυτόχρονα καμιά ελπίδα για τους εργαζόμενους να ανακάμψουν τα εισοδήματα και τα δικαιώματά τους.

Απ' όπου κι αν την πιάσεις τη «Νέα Ελλάδα», που προπαγανδίζουν, είναι η Ελλάδα των επιχειρηματικών ομίλων, της κρίσης και πολιτικής εξόδου σε όφελός τους. Η «Νέα Ελλάδα» τους αφορά τους καπιταλιστές. Δεν αφορά όλους τους Ελληνες, όπως διατείνονται. Η «νέα» Ελλάδα τους είναι τόσο καπιταλιστική όσο και η «παλιά».

Η «Νέα Ελλάδα» της ΝΔ, η «ανταγωνιστική και αναπτυξιακή» είναι η Ελλάδα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, των τσακισμένων εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, των υποβαθμισμένων εργατικών λαϊκών αναγκών. Παλιά και ξεπερασμένα θεωρούνται τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, η σταθερή δουλειά, η συνδικαλιστική δράση, οι απεργίες, οι κινητοποιήσεις κ.λπ.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά εξαπατά το λαό, καταφεύγοντας σε κενές περιεχομένου φιλολαϊκές φράσεις για να καλύψει το γεγονός ότι η πολιτική του έχει ένα το κρατούμενο την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων, άρα την εκμετάλλευση των εργατών. Μιλά για αλλαγή και εννοεί εναλλαγή, δηλαδή αντικατάσταση των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση με νέα, αυτή με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλά για φιλολαϊκή ανατροπή σε Ελλάδα και Ευρώπη, όταν θα συνεχίσουν να διατηρούνται τα μονοπώλια στην οικονομία και στην εξουσία. Η νέα Ελλάδα του θα είναι τόσο νέα που ούτε καν ουσιαστική ανακούφιση για τους εργαζόμενους δεν μπορεί να υποσχεθεί, ούτε κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων. Η νέα του Ελλάδα θα υποκλίνεται στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, στην ΕΕ, στην υγιή επιχειρηματικότητα.

Νέα Ελλάδα μπορεί να υπάρξει μόνο με το λαό αφέντη στον τόπο του, ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. Νέα Ελλάδα σημαίνει ότι η νέα βάρδια της εργατικής τάξης θα μπορεί να βαδίζει σε δρόμους χωρίς εκμετάλλευση. Η Νέα Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ένα σύνθημα για την αρπαγή ψήφων, αλλά ένα σχέδιο για την ανατροπή του σάπιου και την εγκατάσταση του μόνου νέου, του δρόμου μιας νέας κοινωνικής οργάνωσης χωρίς καπιταλιστές και μονοπώλια, με τους εργαζόμενους να έχουν την εξουσία, αποδεσμευμένη από την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία. Νέα Ελλάδα μπορεί να είναι μόνο η Ελλάδα του σοσιαλισμού. Για να έρθει αυτό το νέο, χρειάζεται σήμερα ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, ισχυρή λαϊκή συμμαχία, για να βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική σήμερα, για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ώστε οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν την αναγκαία αυτοπεποίθηση να κάνουν το αποφασιστικό βήμα προς αυτή την προοπτική. Γι' αυτό χρειάζεται σήμερα να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ παντού.


ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
Υποκρισία για τα εγκλήματα της κυβέρνησης της Ουκρανίας και απλόχερη στήριξή της
  • Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ αποφάσισαν ανεξαρτησία
  • Η αντιδραστική φασιστική κυβέρνηση συνέχισε και την Κυριακή, μέρα των δημοψηφισμάτων, το ματοκύλισμα του λαού
  • Μισθοφόροι φονιάδες, τύπου «Μπλακγουότερ», δρουν στην ανατολική Ουκρανία

ΣΕΛ.  19


«Εφυγε» χτες ο σ. Μπάμπης Αγγουράκης

«Εφυγε» χτες ξαφνικά από κοντά μας ο σύντροφος Μπάμπης Αγγουράκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος για τις ευρωεκλογές της 25ης Μάη. Η κηδεία του σ. Μπάμπη θα γίνει αύριο, Τετάρτη 14 Μάη, στο Νεκροταφείο Καισαριανής στις 4.30 μ.μ. και θα είναι πολιτική.


ΣΕΛ.  3
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Καμία συμμετοχή σε εκπομπές όπου καλούνται χρυσαυγίτες

ΣΕΛ.  8
ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Εγκλημα η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας

ΣΕΛ.  9
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Παροχή πείνας το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα»

ΣΕΛ.  16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ