Τρίτη 13 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απεργούν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας από κοινού με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία του ΥΠΠΟΑ, αποφάσισαν για σήμερα, το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων, με απεργιακή συγκέντρωση στο κτίριο της Μπουμπουλίνας στις 9.30 και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς σε λίγες μέρες, εντός του Μάη, λήγει η 8μηνη περίοδος «διαθεσιμότητας» για περισσότερους από 180 εργαζόμενους στο ΥΠΠΟΑ (σχεδιαστές, εργάτες και άλλες ειδικότητες) και εκατοντάδες άλλους σε όλο το Δημόσιο, που οδηγούνται στην απόλυση.

«Ο πολιτισμός, που μαζί με την Παιδεία και την Υγεία αποτελούν τους ζωτικούς δείκτες υγείας της κοινωνίας, βρίσκεται πλέον σε σοβαρό κίνδυνο», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι. «Απαιτούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας που τα τελευταία χρόνια έχει ελαχιστοποιηθεί και δεν ανταποκρίνεται επ' ουδενί στα αυξημένα καθήκοντά μας, διεκδικώντας την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλα τα μέλη του Συλλόγου».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ