Σάββατο 3 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το ΠΑΜΕ σφράγισε το γιορτασμό της 1ης Μάη

Στον απόηχο των μαζικών συγκεντρώσεων, συνεχίζουμε τη μάχη για την ανασύνταξη του κινήματος

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη
Οι μαζικές και γεμάτες ζωντάνια απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε 70 περίπου πόλεις σε όλη χώρα, σημάδεψαν και φέτος το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Μετέφεραν σε χιλιάδες εργάτες το μήνυμα της ανασύνταξης του κινήματος, την ανάγκη να πάρουν στα δικά τους χέρια την αναζωογόνηση και μαζικοποίηση των Συνδικάτων, την αλλαγή των συσχετισμών υπέρ του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο δρόμος βέβαια είναι μακρύς. Το δρόμο αυτό άνοιξαν οι εργάτες στο Σικάγο, οι εργάτριες της Νέας Υόρκης, οι 200 της Καισαριανής το 1944, οι νεκροί το Μάη του '36 στη Θεσσαλονίκη, τα κινήματα αντίστασης, αυτοί που συνέτριψαν το φασισμό, διεκδίκησαν, πάλεψαν και πέτυχαν μεγάλες κατακτήσεις.

Αυτόν το δρόμο ακολουθούν σήμερα χιλιάδες εργάτες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και που, όπως είπε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, στην ομιλία του στο Σύνταγμα, «θα τον ακολουθήσουμε και θα τον φτάσουμε ως το τέλος, στην κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Θα ολοκληρώσουμε το έργο των πατεράδων μας και θα υψώσουμε ξανά το λάβαρο της νίκης. Ας μην καρτερούνε να λυγίσουμε.

Κλάδο τον κλάδο, εργοστάσιο το εργοστάσιο, καράβι το καράβι, γραφείο το γραφείο, σχολείο το σχολείο, γειτονιά τη γειτονιά, παντού να σηκώσουμε τις ματωμένες σημαίες του αγώνα.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να ακουμπήσει γερά στο ΠΑΜΕ, γιατί τα Συνδικάτα και οι δυνάμεις που το αποτελούν είναι δοκιμασμένες και κάθε μέρα κρίνονται στους χώρους δουλειάς, χωρίς μεγάλα λόγια, με έργα, με ανιδιοτέλεια, με συνέπεια. Και εμείς, συναισθανόμενοι ότι η πάλη είναι δύσκολη και θα γίνει ακόμα πιο σκληρή και πως οι ευθύνες μας μεγαλώνουν, υποσχόμαστε να γίνουμε καλύτεροι, πιο ετοιμοπόλεμοι και έτοιμοι για τις θυσίες που απαιτούνται.

Να στείλουμε μήνυμα σε μεγαλοεργοδοσία, κυβέρνηση, κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό ότι είμαστε όρθιοι, ακούραστοι, ανίκητοι για να υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. Σηκώνουμε ψηλά τις σημαίες του αγώνα, της μάχης, βέβαιοι ότι θα ξημερώσει η μέρα όπου οι εργάτες θα κάνουν το όνειρο πραγματικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ