Πέμπτη 24 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΑΝΕΛ
Παίζοντας το χαρτί του «ευρωσκεπτικισμού»

Σημαντικότερο ρόλο στη διαδικασία ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, διεκδικούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, προτάσσοντας ταυτόχρονα την ανάγκη άλλου μείγματος αστικής διαχείρισης, πάντα εντός ΕΕ.

Μιλώντας χτες ο Πάνος Καμμένος στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματός του, έθεσε ως εκλογικό στόχο για τις ευρωεκλογές το ποσοστό που έλαβαν οι ΑΝΕΛ το Μάη του 2012, όταν άγγιξαν το 11% (στις εκλογές του Ιούνη έπεσαν στο 8%).

Πρόσθεσε ότι «σε αυτές τις ευρωεκλογές θα εκλεγεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Θα πρέπει να επιλέξει εάν η Ευρώπη θα προχωρήσει στην Ευρώπη της ομοσπονδίας, στην κατάργηση δηλαδή της Ευρώπης των εθνών - κρατών, στην Ευρώπη των τραπεζιτών και της Μέρκελ, στην επικυριαρχία της Γερμανίας ή αν θα παραμείνει η Ευρώπη στην οποία ενέταξε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και εν συνεχεία διατήρησε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Αυτή την Ευρώπη στηρίζουμε. Την Ευρώπη, που δεν υποστέλλει τις σημαίες, που δεν ταπεινώνεται στους δανειστές, που δεν προσκυνά τους τραπεζίτες».

Παρακάμπτοντας το γεγονός ότι με εργαλεία όπως το «Δημοσιονομικό Σύμφωνο», την «Ενισχυμένη Οικονομική Διακυβέρνηση» και το «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο», η ΕΕ έχει επιβάλει διαρκή μνημόνια σε όλα τα κράτη - μέλη, σκορπώντας αυταπάτες ότι μπορεί τάχα να αλλάξει, πρόσθεσε: «Σε μια Ευρώπη, όπου οι προϋπολογισμοί των κρατών θα εγκρίνονται -λέει- από ξένα κέντρα, που καταργείται η εθνική κυριαρχία, που καταργείται το κυρίαρχο κράτος. Σε αυτή την Ευρώπη λέμε όχι και αυτή την Ευρώπη θα παλέψουμε να μην την μεταβάλλουν εκείνοι που νομίζουν ότι ελέγχουν τους λαούς».

Ακολουθώντας το παράδειγμα του «Ποταμιού», ο Καμμένος είπε πως οι ΑΝΕΛ δεν θα ενταχθούν σε καμία ομάδα πριν τις ευρωεκλογές, ενώ τέλος έκανε άνοιγμα στους «πολιτευτές που κόβονται από τα άλλα κόμματα στη Θράκη, επειδή δεν προσκυνούν το τουρκικό προξενείο», παρεμβαίνοντας στο θέμα που ανέκυψε με την απόσυρση από τον ΣΥΡΙΖΑ της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ