Παρασκευή 18 Απρίλη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Νομιμοποιεί τη χρήση βίας κατά των ρωσόφωνων!

«Νομιμοποίηση» της διαβόητης «αντιτρομοκρατικής εκστρατείας» της κυβέρνησης του Κιέβου σε βάρος των ρωσόφωνων της Ουκρανίας παρείχε χτες το ευρωκοινούλιο, εγκρίνοντας ψήφισμα (με 437 ψήφους υπέρ, 49 κατά και 85 αποχές - καταψήφισε το ΚΚΕ)«σχετικά με την πίεση της Ρωσίας στις χώρες της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, και ειδικότερα την αποσταθεροποίηση της Ανατολικής Ουκρανίας».

Στο ψήφισμα καταγγέλλεται η Μόσχα για «κλιμάκωση της αποσταθεροποίησης και των προκλήσεων στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία», «υπονομευτικές ενέργειες εκ μέρους οπλισμένων, εκπαιδευμένων και καλά συντονισμένων, καθοδηγούμενων από τη Ρωσία ρωσόφιλων αυτονομιστών», προκειμένου - όπως λέει - η Ρωσία να επιβάλει την ομοσπονδιοποίηση, και τελικά διχοτόμηση της Ουκρανίας.

Το ψήφισμα «εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του προς την κυβέρνηση της Ουκρανίας, καθώς αυτή προσπαθεί να αποκαταστήσει την εξουσία στις κατεχόμενες πόλεις», επιδοκιμάζει «το συγκρατημένο και συνετό τρόπο» (σ.σ: !) με τον οποίο η ουκρανική κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει την τρέχουσα φάση της κρίσης και υπενθυμίζει ότι «οι ουκρανικές αρχές έχουν κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα», νομιμοποιώντας ουσιαστικά το αιματοκύλισμα των ρωσόφωνων.

Σε ένα όργιο υποκρισίας, το ευρωκοινοβούλιο υποστηρίζει ότι «στην Ουκρανία δεν έχει αναφερθεί κανενός είδους επίθεση, εκφοβισμός ή διάκριση σε βάρος Ρώσων ή ρωσικής εθνοτικής προέλευσης πολιτών ή άλλων μειονοτήτων»! Κι αυτό λέγεται την ώρα που στο Κίεβο οι φασίστες ματώνουν κόσμο αβέρτα, επιτέθηκαν εναντίον κομμουνιστών ακόμα και μες στο κοινοβούλιο.

Παρακάτω, αδυνατώντας το ευρωκοινοβούλιο να αποκρύψει τις σοβαρές ενδοαστικές αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ, τις διαφορετικές προσεγγίσεις στο ουκρανικό (ανάλογα π.χ. με το βαθμό διασύνδεσης κρατών - μελών από το ρωσικό αέριο), το ψήφισμα «επαναλαμβάνει την ανάγκη για ενιαία στάση της ΕΕ και των κρατών - μελών της έναντι της Ρωσίας».

Ζητά νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, όπως και να προχωρήσει «το συντομότερο δυνατόν» η Συμφωνία Σύνδεσης με την Ουκρανία, όπως και οι αντίστοιχες με Γεωργία και Μολδαβία. Σημειώνει δε με νόημα ότι οι τρεις χώρες «μπορούν να υποβάλουν αίτηση προσχώρησης στην Ενωση».

Εκφράζει «ιδιαίτερη ανησυχία για την αναζωπύρωση της αστάθειας στην αποσχισθείσα περιφέρεια της Υπερδνειστερίας στη Μολδαβία, πιστεύει ότι το πρόσφατο αίτημα της 16ης Απρίλη 2014 που διατύπωσαν οι αυτοανακηρυχθείσες για την Υπερδνειστερία αρχές στην Τιρασπόλ, να αναγνωριστούν ως ανεξάρτητο κράτος από τη Ρωσία, αποτελεί επικίνδυνο και ανεύθυνο διάβημα».

Τέλος, ζητά «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», με «ταχεία εφαρμογή» μάλιστα, στην ουκρανική οικονομία, «που θα βοηθήσουν στη δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη» καταπώς βολεύει τα μονοπώλια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ