Παρασκευή 18 Απρίλη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΧΑΝΙΑ
Τα ψηφοδέλτιά μας δηλώνουν την πίστη μας στο λαϊκό κίνημα

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφερειακή Ενότητα και το Δήμο Χανίων

Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφερειακή Ενότητα και το Δήμο Χανίων παρουσιάστηκαν την περασμένη βδομάδα σε εκδήλωση, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αλ. Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων, ο οποίος κάλεσε τους ανέργους του νομού, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις νέες να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και τους Δήμους, «για να έχουμε εκλεγμένους αγωνιστές που θα αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα των κυβερνήσεων και της ΕΕ».

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πλατανιά, Μ. Νταγκουνάκης, Κισσάμου, Σ. Τσουρουνάκης, και Αποκορώνου, Στ. Ζώης.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Στ. Ορφανό, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη, ο οποίος, αναφερόμενος στη σύνθεση των ψηφοδελτίων, τόνισε: «Οι άλλες παρατάξεις σε Περιφέρειες και Δήμους - και πολύ περισσότερο τα κόμματα στην Ευρωβουλή - βάζουν στα ψηφοδέλτιά τους επιχειρηματίες, ξενοδόχους, εξαγωγείς, μεγαλογιατρούς και μεγαλοδικηγόρους, στελέχη από τις "υγιείς επιχειρήσεις" του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Τις επιχειρήσεις που έχουν ανακηρύξει σε στυλοβάτη της οικονομίας και υπηρετούν όλοι οι άλλοι συνδυασμοί, από τη ΝΔ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και όλοι όσοι προσπαθούν να ψαρέψουν σε θολά νερά».

«Εμείς - συμπλήρωσε - δεν έχουμε, ούτε και θέλουμε στα ψηφοδέλτιά μας μεγάλους επιχειρηματίες ή ανθρώπους που ανοιχτά ή καλυμμένα υπηρετούν τα συμφέροντά τους. Ούτε την ψήφο τους δε θέλουμε. Αντίθετα, στην Περιφέρεια οι κ. Αρναουτάκης, Τσόκας και Κριτσωτάκης, που εκπροσωπούν το νέο δίπολο, που από τη μια έχει κορμό τον παλιό δικομματισμό της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ, λένε πως απευθύνονται και ζητάνε ψήφο από όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από οικονομική επιφάνεια και κομματική προέλευση. Από κοντά ο κ. Ανηψιτάκης της ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων που το όνειρό τους είναι να καλλιεργήσουν ευαισθησία και ανθρωπιά στο μεγάλο κεφάλαιο, και ο κ. Κυριακάκης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θέλει να το πιέσει να αλλάξει πολιτική, χωρίς να αμφισβητεί την εξουσία του.

Εμείς δίνουμε το δικό μας στίγμα στα ψηφοδέλτιά μας. Με το ψηφοδέλτιο δηλώνουμε συμβολικά την πίστη και την αφοσίωσή μας στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, στο παρελθόν, στο παρόν και κύρια στο μέλλον του.

Δηλώνουμε την ακλόνητη πεποίθησή μας ότι αν διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξή του, για το δυνάμωμά του, για να κάνει βήματα μπροστά και στις εκλογές και στους αγώνες μετά, μόνο τότε ο λαός μπορεί να ελπίζει σε έξοδο από την κρίση, για το δικό του συμφέρον».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ν. Παπαντωνάκης, υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, ο οποίος και παρουσίασε τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Χανίων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ