Παρασκευή 18 Απρίλη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ
Ελλειμμα 3,3 δισ. ευρώ στο α' δίμηνο

Σταθερά ελλειμματικό καταγράφεται το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, ενώ επίσης με έλλειμμα διαμορφώθηκε στο α' δίμηνο του 2014 και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, δηλαδή οι κάθε είδους δοσοληψίες με τα άλλα κράτη, εμφανίζοντας έλλειμμα 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας, που αφορούν στην περίοδο Γενάρη - Φλεβάρη:

Εμπορικό έλλειμμα: Διαμορφώνεται στα 3,3 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 3,1 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2013. Οι εξαγωγές εμπορευμάτων διαμορφώνονται στα 3,7 δισ. ευρώ και οι εισαγωγές στα 6,9 δισ. ευρώ, παραμένοντας στα επίπεδα του 2013.

Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών: Οι κάθε είδους δοσοληψίες καταγράφουν πλεόνασμα ύψους 1 δισ. ευρώ, στο ύψος που είχε διαμορφωθεί και το 2013. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις διαμορφώνονται στα 294 εκατ. ευρώ (από 250,8 εκατ.). Σταθερά ελλειμματικό (538 εκατ. ευρώ) παραμένει και το ισοζύγιο των εισοδημάτων. Ειδικότερα, οι εκροές κεφαλαίων που πληρώθηκαν στο εξωτερικό με τη μορφή «τόκων, μερισμάτων και κερδών» έφτασαν σε 1 δισ. ευρώ, ενώ, αντίστροφα, το αντίστοιχο κονδύλι που εισέρρευσε και που καρπώθηκαν ο ντόπιοι μεγαλοεπιχειρηματίες από τις μπίζνες στο εξωτερικό έφτασε στα 578,3 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ