Τρίτη 15 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στην Πρόληψη και την Απεξάρτηση (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ), η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ και μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, διεκδικώντας την άμεση υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης των Κέντρων. Οι εκπρόσωποι, αν και ζήτησαν συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου, δεν έγιναν δεκτοί. Στο πλευρό τους βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα έργα του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας την ανάκληση των επτά απολύσεων που ανακοίνωσε η κατασκευάστρια κοινοπραξία. Την Παρασκευή, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης και παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία της κοινοπραξίας και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Οπως καταγγέλλουν, «στόχος της κοινοπραξίας είναι να εκβιάσει για να πάρει περισσότερα χρήματα». Σε Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχίσουν μέχρι την ανάκληση των απολύσεων. Για χτες ήταν προγραμματισμένη νέα συγκέντρωση. Αλληλεγγύη εκφράζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ: Στη διακοπή της παροχής ρεύματος σε σπίτια λαϊκών οικογενειών και σε μαγαζιά επαγγελματιών στην Τσαριτσάνη προχώρησε αιφνιδιαστικά η ΔΕΗ. Η δικαιολογία που επικαλείται είναι ότι έχουν γίνει συστάσεις για διακανονισμό και πληρωμή σε δόσεις, που δεν πάρθηκαν υπόψη. Την ενέργεια της ΔΕΗ καταγγέλλει η Λαϊκή Επιτροπή Ελασσόνας, η οποία οργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ.

ΠΑΓΝΗ: Την επικείμενη απόφαση των διοικήσεων του «Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου» (ΠΑΓΝΗ) και του «Βενιζέλειου Νοσοκομείου», της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και του υπουργείου Υγείας, για συγχώνευση της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και τη μεταφορά της σε ένα μόνο Θάλαμο της Γενικής Χειρουργικής, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Οπως καταγγέλλει, πρόκειται για τη μοναδική κλινική χειρουργική παίδων που λειτουργεί και καλύπτει την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

ΟΣΕ: 24ωρες απεργίες στις εμπορικές αμαξοστοιχίες από τις 14 έως τις 20 Απρίλη έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τρεις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στις 19 έως 21 Απρίλη σε όλο το προσωπικό του ΟΣΕ. Αίτημα αιχμής είναι η υπογραφή ΣΣΕ για το 2014.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ