Τρίτη 15 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ερχονται νέα μέτρα σε Ασφαλιστικό - Εργασιακά

Νέες ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με επίκεντρο τα επικουρικά Ταμεία, και στις εργασιακές σχέσεις, με την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, περιλαμβάνει η συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας, όπως αποκαλύπτεται στον κυριακάτικο Τύπο («Βήμα της Κυριακής»).

Στα επόμενα βήματα που περιγράφει το αναθεωρημένο μνημόνιο, προβλέπεται «όλα τα επικουρικά και τα κεφάλαια θα πρέπει από 1ης Ιανουαρίου 2015 να χρηματοδοτούνται μόνο από ίδιες εισφορές». Πρόκειται για την ταφόπλακα που θα σκεπάσει την επικουρική ασφάλιση, όπως έχει ήδη δρομολογηθεί με ψηφισμένους νόμους της κυβέρνησης. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, οι επικουρικές συντάξεις δεν θα ξεπερνούν τα 100 ευρώ σε όλα τα ταμεία, ενώ θα ενισχυθεί η ανταποδοτικότητα συνολικά στις συντάξεις και τα Επαγγελματικά Ταμεία.

Στην ίδια συμφωνία περιλαμβάνεται η δημιουργία μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας στο Δημόσιο, που σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα, οδηγεί σε νέες απολύσεις και επί της ουσίας κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς στο δημόσιο τομέα. Επίσης, προβλέπεται η μεγαλύτερη ευελιξία της αγοράς εργασίας, με πιο εύκολες απολύσεις, όπως ήδη έχει δρομολογηθεί από την κυβέρνηση, με αναβάθμιση του ρόλου του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, στην οποία συμφώνησε και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ