Πέμπτη 10 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Περισσότερα ξένα στρατεύματα θέλει η Πάουερ

MΠΑΝΓΚΙ.--

«Ανησυχίες» για τα πιθανά «κενά» που δημιουργεί η επικείμενη αποχώρηση περίπου 740 Τσαντιανών στρατιωτών από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στις ξένες στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν σταλεί στη χώρα, πριν και μετά, την εξαπόλυση της γαλλικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης εξέφρασε χτες η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ.

Η Πάουερ, που πραγματοποιεί από χτες επίσκεψη στην πρωτεύουσα της κεντροαφρικανικής χώρας, Μπανγκί, ζήτησε «περισσότερη υποστήριξη» για τα στρατεύματα της Γαλλίας και της Αφρικανικής Ενωσης που βρίσκονται στη χώρα. Η παρέμβασή της γίνεται παραμονές της σημερινής ψηφοφορίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επί σχεδίου απόφασης για την ανάπτυξη δύναμης χιλιάδων κυανοκράνων του Οργανισμού (από τα μέσα Σεπτέμβρη 2014) και την πιθανότητα ενσωμάτωσης σε αυτήν την αποστολή των περίπου 6.500 στρατιωτών της Αφρικανικής Ενωσης που βρίσκονται στη χώρα την τελευταία διετία.

«Αναμφίβολα πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας. Είναι επείγον να αναπτυχθούν τάχιστα στη χώρα περισσότερα στρατεύματα και περισσότεροι αστυνομικοί για να καλύψουν τα κενά που πραγματικά υπάρχουν» είπε η Πάουερ, μετά τις συναντήσεις της με την ηγεσία της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.

Η ίδια σημείωσε ότι οι ΗΠΑ, μολονότι δεν έχουν στείλει Αμερικανούς στρατιώτες στη χώρα, έχουν παραχωρήσει 37 μεταγωγικά οχήματα στις «ειρηνευτικές προσπάθειες» και ότι βρίσκονται καθ' οδόν άλλα 200.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ