Πέμπτη 10 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Κοινή ανακοίνωση ενάντια στο ΝΑΤΟ

Με τη συμπλήρωση 65 χρόνων από την ίδρυση της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ 53 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα ανάμεσά τους και το ΚΚΕ υπογράφουν κοινή διακήρυξη που βγήκε με πρωτοβουλία του ΚΚ Πορτογαλίας, με τίτλο «Για την ειρήνη, όχι στο ΝΑΤΟ».

Σε αυτήν, ανάμεσα σε άλλα σημειώνουν: «Το ΝΑΤΟ από τη πρώτη στιγμή της ίδρυσής του είναι το ιμπεριαλιστικό πολιτικο-στρατιωτικό μπλοκ, το κομβικό στοιχείο στη στρατηγική της επικυριαρχίας και εκμετάλλευσης και της σύγκρουσης τότε με την ΕΣΣΔ και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες.

Είναι υπεύθυνο για την κούρσα των εξοπλισμών και οι ΗΠΑ με τους συμμάχους της έχουν πάνω από τα 2/3 των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών, ενώ επεκτείνουν σε όλο τον κόσμο την ακτίνα δράσης τους. ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ - ο ευρωπαϊκός πυλώνας του - είναι οι υπεύθυνοι για σειρά εγκλημάτων, καταστροφών και βάρβαρων επεμβάσεων, όπως στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και τη Λιβύη και την εμπλοκή στα εσωτερικά άλλων χωρών όπως στη Συρία, οι απειλές στο Ιράν.

Είναι υπεύθυνοι για την αυξημένη στρατιωτικοποίηση των διεθνών σχέσεων και την προώθηση της κλιμάκωσης και των πολέμων κατά της ανεξαρτησίας και ακεραιότητας πολλών λαών στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στην Ασία και τη Λατινική Αμερική».

Και καταλήγουν: «Ζητάμε τη διάλυση του ΝΑΤΟ και στηρίζουμε το κυρίαρχο δικαίωμα κάθε λαού και χώρας να αποφασίσει την αποχώρηση από αυτήν την επιθετική συμμαχία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η πάλη για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ αναπόσπαστο στοιχείο της πάλης για την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας(2022-05-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2021-03-13 00:00:00.0)
Σημαντικές αποφάσεις αναμένονται στη Σύνοδο Κορυφής τον Ιούλη(2018-06-19 00:00:00.0)
Να σταματήσει η επίθεση γενοκτονίας(2001-12-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ