Πέμπτη 27 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Διεργασίες ενόψει των εκλογών της Κυριακής

ΑΓΚΥΡΑ.--

Διεργασίες και «παζάρια» για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού κρύβουν οι αποκαλύψεις που αυξάνονται στοχοποιώντας τον Ρ. Τ. Ερντογάν, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες των δημοτικών εκλογών της επόμενης Κυριακής.

Συνέχεια στις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στις 17 Δεκέμβρη και την αντιπαράθεση με «τροφή» μια σειρά από νομοσχέδια και κυβερνητικές ρυθμίσεις (που έχουν προκαλέσει την παρέμβαση της ΕΕ, της Ουάσινγκτον κ.τ.λ.) φαίνεται να δίνεται τώρα με βίντεο για τις «ροζ» περιπέτειες του Τούρκου πρωθυπουργού.

Χτες, δικαστήριο στην Αγκυρα ενέκρινε έφεση εναντίον της κυβερνητικής απόφασης να αποκλειστεί η πρόσβαση στον ιστοτόπο «κοινωνικής δικτύωσης» Twitter (που προκάλεσε την αντίδραση και της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ). Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση.

Στο μεταξύ, προχτές, ο 10χρονος Μεχμέτ Εζέρ τραυματίστηκε από δακρυγόνα που έριξε η αστυνομία, στη διάρκεια συγκρούσεων που ακολούθησαν προεκλογική συγκέντρωση του φιλοκουρδικού Κόμματος για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία, στο Ντιγιαρμπακίρ.

  • Επιχείρηση σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης οργάνωσε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη η αστυνομία, με στόχο να γίνουν συλλήψεις μετά την ανακοίνωση πως μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ - μία από τις οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης) βρίσκονται πίσω από επίθεση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα στην κεντρική Τουρκία, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός στρατιώτη και ενός αστυνομικού. Στη διάρκεια της προχτεσινής επιχείρησης, η αστυνομία δέχτηκε ένοπλη επίθεση από μέλη της ΙΚΙΛ, τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί και συνελήφθησαν ένας άντρας και μια γυναίκα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ