Τρίτη 25 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Εκδήλωση για τον Αθλητισμό στην Ηλιούπολη

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στην Ηλιούπολη
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στην Ηλιούπολη
Εκδήλωση και συζήτηση με θέμα τον αθλητισμό ως ανάγκη για το λαό και τη νεολαία, αλλά και το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης, διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Ηλιούπολης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Στην εκδήλωση μίλησαν οι: Νίκος Γελαδάς, κοσμήτορας ΤΕΦΑΑ στο ΕΚΠΑ, Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Ηλιούπολης και Βαγγέλης Γείτονας, μέλος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο κόσμος που έδωσε το «παρών» στην αίθουσα του ειδικού σχολείου της περιοχής, όπου έγινε η εκδήλωση, μετά τις παρεμβάσεις των καλεσμένων, συμμετείχε σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπου ακούστηκαν γνώμες και εμπειρίες, τέθηκαν ερωτήματα και αναλύθηκαν τα προβλήματα του αθλητισμού σε τοπικό αλλά και σε γενικότερο πλαίσιο.

Η Τασία Τσατσούλη, στην ομιλία της, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ηλιούπολη είναι από τις περιοχές που βίωσαν τις συνέπειες της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού σήμερα με τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού σε γήπεδο 5x5, όταν χτυπήθηκε από δοκάρι τέρματος που κατέρρευσε. Οπως είπε, «η ανάγκη για κέρδος των επιχειρηματιών που βλέπουν την άθληση ως εμπόρευμα, οδηγεί σε μια σειρά από επικίνδυνες καταστάσεις». Παράλληλα, μίλησε για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά την αθλητική δραστηριότητα στο Δήμο, όπου άνθρωποι με καταδικαστικές αποφάσεις από το νόμο και εμπλοκή τους στο σκάνδαλο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου υπό την ανοχή της Δημοτικής Αρχής και εφαλτήριο τη διοίκηση της ποδοσφαιρικής ΠΑΕ της περιοχής, δραστηριοποιούνται σε αθλητικές δραστηριότητες (π.χ. τα γήπεδα 5x5), με σκοπό το δικό τους κέρδους. «Χρειάζεται συλλογική πάλη απ' όλο το λαό και ιδιαίτερα τους ανθρώπους του αθλητισμού, προκειμένου αυτός να γίνει δικαίωμα και ενταγμένος στις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της νεολαίας των εργαζομένων», επισήμανε η Τ. Τσατσούλη.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Γελαδάς ανέλυσε τις επιπτώσεις που προκαλεί και στη χώρα μας η έλλειψη σωματικής άσκησης, αναφέροντας μάλιστα ακραίες περιπτώσεις του εξωτερικού, όπου η παχυσαρκία αποτελεί σύγχρονη μάστιγα. Παράλληλα, σημείωσε πως είναι αποδεδειγμένο σήμερα πως το καπιταλιστικό σύστημα ό,τι κάνει καλό στην υγεία το εκμεταλλεύεται εμπορικά για να βγάλει κέρδος, όπως π.χ. συμβαίνει με την αύξηση της τιμής συγκεκριμένων τροφίμων που είναι ευεργετικά για τους ανθρώπους. Το ίδιο συμβαίνει και με τον αθλητισμό, είπε.

Ο Βαγγέλης Γείτονας μίλησε για τις έρευνες της ΕΕ που αφορούν την έλλειψη της σωματικής άσκησης σήμερα στις ευρωπαϊκές χώρες και τις επιπτώσεις της, οι οποίες όπως είπε «σκοντάφτουν» στον αντιδραστικό χαρακτήρα της ίδιας της ΕΕ και τον υποκριτικό της ρόλο. Οπως εξήγησε, τα όποια συμπεράσματα δεν αξιοποιούνται προς όφελος του λαού, αλλά για τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, αφού για παράδειγμα παραδέχονται το πρόβλημα έλλειψης άθλησης, ωστόσο η ίδια η ΕΕ με τις πολιτικές της παραδίνει τον αθλητισμό στα ιδιωτικά συμφέροντα, θέλοντας να απαλλαγεί από το κόστος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ