Παρασκευή 21 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Για την Κοινωνική Συμμαχία

Για την Κοινωνική Συμμαχία αναφέρονταν στην εισήγηση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ προς την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή: «Είναι κρίσιμο ζήτημα για την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος για την πορεία ανασύνταξης. Υπόθεση πρώτα απ' όλα της εργατικής τάξης να τραβήξει στον κοινό αγώνα όλων των εκμεταλλευομένων και καταπιεσμένων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας ΕΒΕ, αγρότες απέναντι στον κοινό εχθρό που είναι τα μονοπώλια.

Είναι σημαντικό στοιχείο στη δουλειά μας για την κοινωνική συμμαχία ότι είχαμε περιπτώσεις οργάνωσης του αγώνα με όρους λαϊκής συμμαχίας, με συνδυασμένες παρεμβάσεις σωματείων και μαζικών φορέων από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με ενιαίο και διευρυμένο πλαίσιο πάλης. Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι κινητοποιήσεις στην Ελευσίνα για την Υγεία, οι κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών για τα ΕΠΑΛ, τα Μουσικά Σχολεία, κλπ., στους Διοικητικούς Υπαλλήλους στα Πανεπιστήμια, για τα ζητήματα της Υγείας, της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας, κ.ά..

Είναι ανάγκη να οργανώσουμε πιο μεθοδικά και με προοπτική τη δουλειά μας και σε αυτό το μέτωπο. Είναι ώριμη η ανάγκη εκσυγχρονισμού του πλαισίου πάλης που έχουμε συμφωνήσει το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ. Μπορούμε με βάση την πείρα που έχουμε συγκεντρώσει να σχεδιάσουμε τη δράση μέσα από μια μόνιμη επιτροπή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ