Κυριακή 23 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΖΑΝΗ
Κάλεσμα της KNE στους σπουδαστές της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

Κάλεσμα αγώνα στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Κοζάνης απευθύνει η Οργάνωση Κοζάνης της ΚΝΕ. Καταγγέλλει ότι στις σχολές του ΟΑΕΔ δεν υπάρχει πετρέλαιο για τη θέρμανση και επίσης ότι κόπηκε το επίδομα σίτισης και στέγασης (240 ευρώ το μήνα) από 15 σπουδαστές, επειδή είναι πάνω από 21 χρονών.

Καλεί τους σπουδαστές μέσα από το 7μελές συμβούλιο της σχολής, με μαζικές διαδικασίες και συμμετοχή όλων των σπουδαστών της σχολής να παλέψουν ώστε κανένας να μη χάσει το επίδομα σίτισης και στέγασης μέχρι το τέλος των σπουδών του στη σχολή, να εξασφαλισθεί πετρέλαιο για θέρμανση. Επίσης τους καλεί να καταδικάσουν τις εξαγγελίες Σαμαρά για τις 440.000 ευκαιρίες απασχόλησης και τις προτάσεις του ΚΕΠΕ για κατάργηση του κατώτερου μεροκάματου για νέους μέχρι 29 ετών.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΝΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Αυτό που θα συναντήσεις μόλις τελειώσεις τη σχολή σου θα είναι θέσεις σε προγράμματα απασχόλησης, όπως τα voucher ή τα 5μηνα κοινωφελούς εργασίας ή στην καλύτερη περίπτωση μία θέση εργασίας με ωράριο-λάστιχο, με μισθούς των 300 και 400 ευρώ. Δηλαδή ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωσή σου.

Μη δεχθείς να μας γυρίσουν εκατοντάδες χρόνια πίσω με τις συνθήκες σπουδών και το νέο εργασιακό μεσαίωνα που διαμορφώνουν.

Η χώρα μας έχει τεράστιες δυνατότητες για την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και των παιδιών τους. Αρκεί ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγεται να γίνει η εργατική τάξη, ο λαός με την εξουσία του».

Τέλος, καλεί τους σπουδαστές, στις εκλογές του Μάη, να αξιοποιήσουν την ψήφο τους στηρίζοντας με όλες τους τις δυνάμεις και σε όλες τις κάλπες το ΚΚΕ. Με την ψήφο τους να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα ότι δεν πάει άλλο, να καταδικάσουν την πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, των περιφερειών και των δήμων που σαν μια γροθιά εφαρμόζουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ