Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΔΗΜΟΣΙΟ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν χτες το πρωί οι συνταξιούχοι του Δημοσίου στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) ενάντια στη νέα μείωση του εφάπαξ κατά 15%, η οποία συνολικά θα φτάσει στο 53%, αν αθροιστούν κι αυτές που ήδη έχουν γίνει. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΠΔΥ, ο οποίος προκλητικά απέδωσε την κακή κατάσταση των αποθεματικών για τη χορήγηση των εφάπαξ στους ίδιους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, που δέχονταν να λαμβάνουν μεγαλύτερο εφάπαξ από ό,τι τα οικονομικά δεδομένα και τα αποθεματικά του Υαμείου επέτρεπαν!

«ΑTHENS CYPRIA»: Απέρριψε το δικαστήριο την αίτηση προσωρινής διαταγής που είχε καταθέσει η εργοδοσία του ξενοδοχείου «Αthens Cypria» στο κέντρο της Αθήνας, με την οποία ζητά - ουσιαστικά - την απαγόρευση της δράσης του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και την επιβολή χρηματικής ποινής 3.000 ευρώ κάθε φορά που μέλη του θα πλησιάζουν το ξενοδοχείο σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων! Η εργοδοσία του ξενοδοχείου έχει επιχειρήσει και με άλλους τρόπους να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση. Το Νοέμβρη του 2013, απέλυσε μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου, στο τέλος Γενάρη απέλυσε μητέρα δύο παιδιών που είχε συνδικαλιστική δράση, αμέσως μόλις έληξε το διάστημα προστασίας της μητρότητας.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και η Ενωση Λογιστών Αθήνας (ΕΕΛΠ) διοργανώνουν σύσκεψη από κοινού με την Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ και την Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής, το Σάββατο 22/2, στις 11 π.μ., στην αίθουσα της «Πανηπειρωτικής» (Κλεισθένους 15, 7ος όρ. - πίσω από το δημαρχείο Αθηνών).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ