Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύσκεψη του ΠΑΜΕ για τις Συμβάσεις

Στάσεις εργασίας χτες στα Πρακτορεία Τύπου

Με θέμα τις ΣΣΕ, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ διοργάνωσε σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες Κλωστοϋφαντουργών, Οικοδόμων, Τύπου και Χάρτου, Φαρμάκου, Λογιστών, Τροφίμων Γάλακτος και Ποτών, της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών καθώς και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε κλάδους όπως Μέταλλο, Χρηματοπιστωτικό, Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, ΕΥΔΑΠ, Ταχυδρομεία κ.ά.

Μετά από τη συζήτηση για την κατάσταση στους κλάδους και την ανάγκη να υπάρχουν ΣΣΕ με δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων, διαμορφώθηκε η εκτίμηση ότι υπάρχει η δυνατότητα το επόμενο διάστημα, μετά από συζήτηση και με απόφαση των διοικήσεων των οργανώσεων, να προχωρήσουν οι Οργανώσεις σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, καλούν «όλους τους εργαζομένους να πάρουν την υπόθεση των ΣΣΕ στα χέρια τους. Να παλέψουν για να επιβάλουν το δίκιο τους, με καλή οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς και συσπείρωση στις κλαδικές μας ομοσπονδίες και το ταξικό κίνημα. Καμιά ατομική ή επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις να μη γίνει αποδεκτή».

Χτες, με απόφαση της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας, έγιναν στάσεις εργασίας στα πρακτορεία «Ευρώπη» και «Αργος». Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στις συγκεντρώσεις που έγιναν διαδοχικά στα δύο πρακτορεία και εξουσιοδότησαν το ΔΣ του σωματείου να αποφασίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάρτη. Το σωματείο διεκδικεί την υπογραφή ΣΣΕ που να προβλέπει τουλάχιστον ό,τι και η τελευταία, καθώς και την επιστροφή των περικοπών που επέβαλε η εργοδοσία του πρακτορείου «Ευρώπη» σε μισθούς και επιδόματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ