Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια

Υπέρ των διοδίων όλες οι άλλες παρατάξεις

Τη γενικευμένη φοροεπιδρομή που αντιμετωπίζει η εργατική - λαϊκή οικογένεια και η οποία συμπληρώνεται με τις νέες αυξήσεις στα διόδια έθεσαν προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Οπως επισήμαναν, τα τελευταία χρόνια, με την ιδιωτικοποίηση των οδικών αξόνων, τα χαράτσια στα διόδια αυξήθηκαν ακόμα και πάνω από 500% σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, ενώ διαρκώς προστίθενται νέοι σταθμοί είσπραξης διοδίων. Επισήμαναν πως το αποτέλεσμα αυτών των αυξήσεων θα είναι η ραγδαία αύξηση του κόστους μεταφοράς των εμπορευμάτων, που θα μετακυλήσει στην τιμή του προϊόντος, αλλά και η αύξηση του κόστους μετακίνησης των λαϊκών στρωμάτων από και προς τη δουλειά τους. Ετσι, ζήτησαν να πάρουν θέση όλες οι παρατάξεις σχετικά με το θέμα και να παρθεί απόφαση συνολικής κατάργησης των διοδίων.

Την πρόταση καταψήφισε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η παράταξη της ΝΔ πρότεινε να υπάρχουν διόδια περιφερειακά στα όρια του Νομού, με την οποία συμφώνησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, επισημαίνοντας πως όλη η Αττική έχει γίνει προάστιο της Αθήνας. Ο Περιφεριάρχης Γιάννης Σγουρός έβαλε εκ μέρους της παράταξής του το δίλημμα «από τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα, να μην υπάρχουν δρόμοι», ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αθανασίου είπε πως πρέπει να μειωθούν τα διόδια και να υπάρξουν απαλλαγές σε ορισμένους. Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Ψαριανός συμπλήρωσε πως, «αν κάποιος χρησιμοποιεί ένα δημόσιο αγαθό, πρέπει να δίνει και ένα αντίτιμο». Για το θέμα μίλησε και ο δήμαρχος Μεγαρέων, Ιωάννης Μαρινάκης, που δε ζήτησε την κατάργηση των διοδίων, αλλά ζήτησε να υπάρξει ίδια ρύθμιση απαλλαγών για τους κατοίκους της πόλης του με αυτήν του Ωρωπού.

Σε κλίμα έντασης μεταξύ των συμβούλων της περιφερειακής αρχής, συζητήθηκε η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας των Υπηρεσιών της Περιφέρειας. Οι σύμβουλοι του ΚΚΕ υπενθύμισαν πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε καταψηφίσει και την παλαιότερη τροποποίηση του Οργανισμού και επισήμαναν πως η συγκεκριμένη τροποποίηση προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, την ανταποδοτικότητα, αλλά και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, καθώς συρρικνώνονται κατά 30% οι δομές του Οργανισμού και κατά 10% το προσωπικό. Απάντησαν μάλιστα στον Περιφερειάρχη, που ισχυρίστηκε ότι τέτοιου είδους θέματα στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη έχουν λυθεί εδώ και 20 χρόνια, ότι σε όλη την Ευρώπη λειτουργούν στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας και της υποβάθμισης υπηρεσιών. Παράλληλα κάλεσαν τους εργαζομένους με διαρκή αγώνα να απαιτήσουν καλύτερες εργασιακές σχέσεις.

Επίσης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής του ΚΚΕ ζήτησαν τη διακοπή της λειτουργίας της μονάδας 32 στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, καθώς έχει προκύψει πρόβλημα με τον αεροποιητή. Οπως είπαν, το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο τόσο για τους ίδιους τους εργαζομένους στα ΕΛΠΕ, αλλά και των γειτονικών επιχειρήσεων, όπως της πρώην ΠΥΡΚΑΛ, μονάδων πετρελαιοειδών και βαριάς βιομηχανίας. Τόνισαν επίσης πως πρέπει να σταματήσει η λειτουργία της μονάδας μέχρι να επισκευαστεί ή να γνωμοδοτήσει άμεσα επιστημονικός κρατικός φορέας για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να καταργηθούν τα διόδια, ασφαλές δημόσιο οδικό δίκτυο(2021-10-15 00:00:00.0)
Να αποκλειστούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο οι ναζιστές!(2020-12-15 00:00:00.0)
Αντιλαϊκός ο απολογισμός της(2014-03-05 00:00:00.0)
Κονδύλια για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου(2011-08-18 00:00:00.0)
Να καταργηθούν όλα τα διόδια(2009-10-24 00:00:00.0)
Στην υπηρεσία της αντιλαϊκής πολιτικής(2004-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ