Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Οι αντικαθεστωτικοί εμποδίζουν την απόσυρση των χημικών»

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ αλ Μικντάντ απέρριψε χτες τις επικρίσεις των ΗΠΑ περί ολιγωρίας στο πρόγραμμα απομάκρυνσης των συριακών χημικών όπλων από τη χώρα, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες «αβάσιμες και άδικες».

Μιλώντας στη συριακή τηλεόραση, ο υφυπουργός υποστήριξε πως υπεύθυνες για την καθυστέρηση είναι οι ΗΠΑ γιατί, όπως είπε, «εξακολουθούν να υποστηρίζουν τρομοκράτες στη Συρία» που εμποδίζουν την ασφαλή μεταφορά των χημικών τοξικών υλικών προς το λιμάνι της Λαττάκεια. Σημείωσε ότι η Συρία εντείνει τις προσπάθειές της για εκπλήρωση των προβλεπόμενων σχετικών προθεσμιών για την απομάκρυνση και καταστροφή των χημικών όπλων.

Στο πλαίσιο δημιουργίας κλίματος και άσκησης πιέσεων έναντι της Δαμασκού, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, «καταδίκασε» τη συριακή κυβέρνηση για τη ρίψη βαρελιών γεμάτα εκρηκτικά κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριημέρου στη βόρεια επαρχία Χαλέπι, με αποτέλεσμα το θάνατο και δεκάδων αμάχων. Παράλληλα, δημοσιοποιήθηκε έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, που κατηγορεί συριακές και ξένες οργανώσεις που μάχονται την κυβέρνηση του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ ότι στρατολογούν παιδιά Σύρων προσφύγων σε γειτονικές χώρες. Κατηγορεί ακόμη κυβερνητικές δυνάμεις πως συλλαμβάνουν και βασανίζουν τους ανηλίκους που έχουν διασυνδέσεις με τις «αντικαθεστωτικές» δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ