Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η ξένη επέμβαση «ρίχνει νερό στο μύλο» των συγκρούσεων

MΠΑΝΓΚΙ.--

Σε ανασυγκρότηση δυνάμεων προχωρούν μαζικά εκατοντάδες ένοπλοι ισλαμιστές μισθοφόροι της οργάνωσης ΣΕΛΕΚΑ, που είχε ανατρέψει την προηγούμενη κυβέρνηση της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Ετσι, προχωρούν σε τακτική υποχώρηση από τις περισσότερες περιοχές της πρωτεύουσας, Μπανγκί, για να ανασυνταχθούν σε βορειοδυτικές περιοχές της χώρας, συνεχίζοντας τις σφαγές και την τρομοκράτηση αμάχων.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι μισθοφόροι της οργάνωσης ΣΕΛΕΚΑ, φαίνεται πως υποστηρίζονται απροκάλυπτα από Τσαντιανούς στρατιώτες που συμμετέχουν στη δήθεν «ειρηνευτική» αποστολή της Αφρικανικής Ενωσης στη χώρα (MISCA), καθώς τους συνοδεύουν παρέχοντάς τους πλήρη στρατιωτική προστασία και συνοδεία στην προσπάθεια μετάβασής τους από το Μπανγκί σε βορειοδυτικές περιοχές, όπως οι πόλεις Σιμπούτ, Νταμάνα, Μποσάνγκοα.

Οπως αποδεικνύεται, η παρουσία ξένων στρατευμάτων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η ιμπεριαλιστική επέμβαση της Γαλλίας από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη που θα υποστηριχτεί άμεσα από την ΕΕ (με το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Λάρισα να παίζει καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία), υποδαυλίζουν παραπέρα τις συγκρούσεις, που την ίδια στιγμή χρησιμοποιούνται ως το πρόσχημα για την επέμβαση. Ενδεικτικό παράδειγμα χτες ήταν το λιντσάρισμα ενός νεαρού από Κεντροαφρικανούς στρατιώτες λίγα μόλις λεπτά μετά από την ολοκλήρωση τελετής για την ανασυγκρότηση του στρατού παρουσία της μεταβατικής Προέδρου Κατρίν Σαμπά - Πανζά που είχε μάλιστα δηλώσει ...«περήφανη» για τις Ενοπλες Δυνάμεις. Οι στρατιώτες στοχοποίησαν τον νεαρό, θεωρώντας τον ύποπτο πως ανήκε στους ισλαμιστές της ΣΕΛΕΚΑ και τον πετσόκοψαν μέχρι θανάτου μπροστά στα μάτια στρατιωτών της MISCA.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ