Τετάρτη 29 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Υπό μόνιμη επιτήρηση και τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ

Το γεγονός ότι από 1/1/2014 ξεκίνησε η μόνιμη επιτήρηση όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, με μνημόνια διαρκείας σε βάρος των λαών και με έμφαση στην προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, επιβεβαίωσε χτες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τους χορηγούς της Ελληνικής Προεδρίας, χαρακτήρισε καταρχάς δύσκολο το τρέχον εξάμηνο, ισχυριζόμενος ωστόσο ότι «είναι το εξάμηνο της οριστικής στροφής στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο». Ωστόσο αμέσως μετά, βέβαια, διευκρίνισε ότι «δε θα πάψουμε ποτέ να είμαστε μέσα στους θεσμούς της πειθαρχίας και της επιτήρησης της ευρωζώνης. Αυτό συμβαίνει και για τις 18 χώρες της ευρωζώνης και για τις 28 χώρες της ΕΕ». Επιβεβαίωσε έτσι ότι η λυκοσυμμαχία στήθηκε για να υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και παίρνει γι' αυτό όλα τα αναγκαία μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα, άσχετα με το ποια ονομασία παίρνουν κάθε φορά αυτά, αν λέγονται μνημόνια ή όχι.

Οσο για την «οριστική έξοδο από την κρίση», οι ίδιες οι εκτιμήσεις των αστών υπογραμμίζουν ότι η ανάκαμψη που προσδοκούν θα είναι αναιμική, ενώ σε κάθε περίπτωση το μόνο σίγουρο είναι ότι η όποια ανάπτυξη θα στηριχτεί στα ερείπια των κατακτήσεων των εργαζομένων, με στρατιές ανέργων, διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, «απαλλαγμένες» από εργατικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ