Τετάρτη 29 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καινούρια λίστα για μίζες στα εξοπλιστικά

Ακόμη μία λίστα έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια τους οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση με τις μίζες για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού από τη γερμανική εταιρεία WEGMANN. Φαίνεται να περιέχει, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το 2001 έως το 2010 που περιλαμβάνουν ύποπτα εμβάσματα σε άγνωστες έως σήμερα εταιρείες, που πλέον ερευνώνται από τις δικαστικές αρχές. Η λίστα βρέθηκε στο γραφείο του ήδη προφυλακισμένου κατηγορουμένου Δ. Παπαχρήστου, εκπροσώπου της εν λόγω εταιρείας.

Επιπρόσθετα, σήμερα, θ' απολογηθεί εκ νέου στους ανακριτές ο κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντ. Κάντας. Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, καλείται για τα νέα στοιχεία που έχουν οι ανακριτές.

Τέλος, οι ανακριτές έχουν στείλει κλήσεις και σε άλλους κατηγορούμενους, τα ονόματα των οποίων προέκυψαν από τις απολογίες συγκατηγορουμένων τους, που τους κατονόμασαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, καλούν σε απολογία τον Ολαφ Εσλερ, αντιπρόεδρο της WEGMANN, ο οποίος φέρεται να «λάδωνε» προκειμένου η εταιρεία του να εξασφαλίσει τις επίμαχες προμήθειες, τον Σπ. Παπαχρήστου, γιο του αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα, Δ. Παπαχρήστου. Καλείται, ακόμα, ο Ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαμεσολάβησε ώστε να φτάσει μέρος του «μαύρου» χρήματος, μέσω τραπεζικών λογαριασμών του ίδιου, στον Αντ. Κάντα.

Παράλληλα, χτες, τρεις πρώην στρατιωτικοί που κατονομάστηκαν από τον επίσης κατηγορούμενο Π. Ευσταθίου, εκπρόσωπο της εταιρείας ATLAS, στην υπόθεση των μιζών για εξοπλιστικά προγράμματα, απολογήθηκαν στους ανακριτές.

Κίνηση «επικοινωνιακού» χαρακτήρα

Σε μία κίνηση «επικοινωνιακού» χαρακτήρα, συνοδευόμενη από ατάκες του στιλ «τα κλεμμένα του ελληνικού λαού θα δοθούν πίσω στους Ελληνες πολίτες που τα έχουν περισσότερη ανάγκη», η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα 17,6 εκατομμύρια ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας από επιστροφή χρημάτων που προέρχονται από παράνομο πλουτισμό, μίζες κ.τ.λ., θα διατεθούν για την κάλυψη του κόστους χειρουργικών επεμβάσεων σε ανασφάλιστους πολίτες, την κάλυψη δαπανών στέγασης φοιτητών και την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών κατάλληλων για τυφλούς μαθητές. Στην πραγματικότητα, βέβαια, το παραπάνω ποσό όχι μόνο δεν καλύπτει ούτε κατά διάνοια τις λαϊκές ανάγκες σε αυτούς τους τομείς, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι παρά ένα ψίχουλο μπροστά στις πολλαπλάσιες περικοπές κρατικών δαπανών στην Υγεία και την Παιδεία, οι οποίες κλιμακώνονται παραπέρα και με τον προϋπολογισμό του 2014, προκειμένου να εξασφαλίζονται τα περιβόητα «πρωτογενή πλεονάσματα» που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στοιχεία για μίζες που αφορούν το μετρό(2018-03-02 00:00:00.0)
Συνέχεια απολογιών για τις μίζες(2014-01-30 00:00:00.0)
Προφυλακίστηκε ο Σ. Εμμανουήλ των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά(2014-01-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2013-07-19 00:00:00.0)
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Α. Τσοχατζόπουλος(2012-04-18 00:00:00.0)
Συνελήφθη και κρατείται ο Α. Τσοχατζόπουλος(2012-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ