Τετάρτη 22 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απολογία για τα εξοπλιστικά

Την απολογία εφοπλιστή στον οποίο αποδίδεται σημαντικός ρόλος στη διακίνηση χρημάτων που συνδέονται με την προμήθεια των υποβρυχίων αναμένουν οι ανακριτές της υπόθεσης των εξοπλιστικών.

Πρόκειται για τον Μιχάλη Ματαντό, εκπρόσωπο της εταιρείας «ΜΙΕ», ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και αναμένεται αύριο να προσέλθει στους ανακριτές. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται αφορούν τον κεντρικό ρόλο τον οποίο διαδραμάτισε η εταιρεία του στην υπόθεση των υποβρυχίων και στη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών που δόθηκαν για διάφορες πληρωμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης Γ. Μαλλής και Ι. Σταυρόπουλος φαίνεται να έχουν στη διάθεσή τους νέες κινήσεις λογαριασμών, μέσω των οποίων φέρεται να διακινήθηκαν παράνομα χρηματικά ποσά για τα εξοπλιστικά προγράμματα, στοιχεία που μελετούν και αντιπαραβάλλουν με δεδομένα της δικογραφίας, αλλά και ισχυρισμούς κατηγορουμένων.

Στο μεταξύ, στις αρχές του Φλεβάρη αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα Ελβετοί εισαγγελείς οι οποίοι, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, θα λάβουν καταθέσεις στις φυλακές από τους ήδη καταδικασμένους για παράνομες αμοιβές Α. Τσοχατζόπουλο, τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, και τον εξάδελφό του, Ν. Ζήγρα. Η επίσκεψή τους γίνεται στο πλαίσιο έρευνας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, με επίκεντρο δύο συγκεκριμένους λογαριασμούς που σχετίζονται με τον πρώην υπουργό και τον εξάδελφο του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ