Τετάρτη 22 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Καμία εμπλοκή στα σχέδια των ιμπεριαλιστών

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία που ομόφωνα αποφάσισαν στις Βρυξέλλες οι ΥΠΕΞ της ΕΕ. Σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει: «Η επέμβαση βέβαια δρομολογείται εδώ και μήνες, υποστηριζόμενη αρχικά εμμέσως από το "σοσιαλιστή" Ολάντ μετά την ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης (Μάρτης 2013).

Για την υλοποίηση της χτεσινής απόφασης, την οποία ονόμασαν "πολιτική συμφωνία", αναφέρουν ότι χρειάζεται να βασίζεται σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Η ελληνική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, εκπροσωπούμενη από τον αντιπρόεδρο και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλο, "έδωσε" το στρατηγείο στη Λάρισα το οποίο θα λειτουργήσει ως κέντρο επιχειρήσεων με επικεφαλής Ελληνα αξιωματικό.

Γι' άλλη μια φορά και μάλιστα με το ξημέρωμα της Ελληνικής Προεδρίας, δίνουν τα πάντα για να διευκολύνουν μια στρατιωτική εμπλοκή της χώρας μας ενάντια σε λαούς της περιοχής, αυτήν τη φορά ενάντια στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Μετά τις δήθεν διαπραγματεύσεις και παζαρέματα, στόχος τους πλέον είναι η άμεση επανενεργοποίηση του στρατηγείου της Λάρισας, ώστε μέχρι το τέλος του Φλεβάρη - που θα συνέλθει στην Αθήνα το Ατυπο Συμβούλιο των υπουργών Αμυνας - να είναι τα πάντα σε εξέλιξη.

Η επέμβαση αυτή, που πίσω της κρύβει τον τεράστιο ορυκτό πλούτο της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, δείχνει γι' άλλη μια φορά τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Η ΕΕΔΥΕ απαιτεί: Καμία διευκόλυνση κι εμπλοκή στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας. Να μην επανενεργοποιηθεί το στρατηγείο της Λάρισας».

Την εμπλοκή της χώρας μας στην προετοιμαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Επιτροπή Ειρήνης Ξάνθης και καλεί τους εργαζομένους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα ν' αξιοποιήσουν την πείρα τους και να σηκώσουν κίνημα αντίστασης για να σταματήσουν τα σχέδια εμπλοκής της χώρας σε νέο μακελειό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ