Παρασκευή 17 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΤΛΑΝΤΑ.-- Ενα ακόμη περίεργο δυστύχημα με ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού σημειώθηκε χτες σε αεροδρόμιο της Τζώρτζια των ΗΠΑ κατά τη διαδικασία προσγείωσης. Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού ανακοίνωσε χτες βράδυ πως σκοτώθηκε ένα μέλος της 160ής μοίρας «Ειδικών Επιχειρήσεων» της αμερικανικής αεροπορίας και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά όταν το ελικόπτερο MH-60 Black Hawk, στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε στο έδαφος ενώ επιχειρούσε προσγείωση.

AΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ο Νιγηριανός Πρόεδρος Γκούντλακ Τζόναθαν απέπεμψε χτες τον διοικητή του στρατού, Ολα Ιμπραχίμ, ορίζοντας αντικαταστάτη του τον πτέραρχο Αλεξ Μπάντεχ, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά του για την ανικανότητα του στρατού να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες αιματηρές επιθέσεις ισλαμιστών ενόπλων της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» στη βορειοανατολική Νιγηρία.

ΣΑΝΑΑ.-- Δέκα στρατιώτες σκοτώθηκαν χτες σε τρεις ταυτόχρονες επιθέσεις ισλαμιστών ενόπλων που συνδέονται με την «Αλ Κάιντα Αραβικής Χερσονήσου» στην περιοχή Ράντα της επαρχίας Μπάιντα της κεντρικής Υεμένης.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Η σερβική κυβέρνηση καταδίκασε χτες τη δολοφονία του Σέρβου δημοτικού συμβούλου στη βόρεια Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα του Κοσσυφοπεδίου, Ντιμίτριε Γιανιτσίεβιτς, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης - ξημερώματα Πέμπτης έξω από το σπίτι στο βόρειο (σερβικό) τμήμα της πόλης, ζητώντας την άμεση διενέργεια έρευνας για τη διαλεύκανση του εγκλήματος από την αποστολή της ΕΕ και του ΟΗΕ στο προτεκτοράτο. Το θύμα ήταν υποψήφιος δήμαρχος της βόρειας Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με το Ανεξάρτητο Φιλελεύθερο Κόμμα.

ΚΑΪΡΟ.-- Τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα σε 26 από τις 27 εκλογικές περιφέρειες του Καΐρου δείχνουν πως το 97,7% των Αιγυπτίων ψηφοφόρων ψήφισε υπέρ του νέου συντάγματος στο πρόσφατο διήμερο δημοψήφισμα. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται το Σάββατο. Στο μεταξύ συνεχίστηκαν και χτες βίαιες συγκρούσεις έξω από το πανεπιστήμιο του Καΐρου μεταξύ αστυνομικών και νεαρών υποστηρικτών των «Αδελφών Μουσουλμάνων» με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον ενός φοιτητή.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Πάνω από 250 Βρετανοί εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι σε σχολεία έχουν διωχθεί την τελευταία πενταετία για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος μαθητών, ενώ σχεδόν χίλιοι εκπαιδευτικοί είχαν κατηγορηθεί ότι μεταξύ 2008-13 είχαν συνάψει σχέσεις με μαθητές.

ΑΝΟΪ.-- Εξι εργάτες έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία μετά από φωτιά σε υπόγεια στοά σε ανθρακωρυχείο στην επαρχία Κουάνγκ Νινχ στο βόρειο Βιετνάμ. Ενας εργάτης κατάφερε να απεγκλωβιστεί μόνο με εγκαύματα.

ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ.-- Ερευνες σχετικά με τις επιδοτήσεις που χορηγεί η κυβέρνηση της Γινγκλάγκ Σιναουάτρα στους ρυζοπαραγωγούς ξεκίνησε χτες η αρμόδια για τη διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς της Ταϋλάνδης. Η έρευνα ξεκίνησε ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης για την παραίτηση της κυβέρνησης (της οποίας τα κύρια ερείσματα προέρχονται από τον αγροτικό πληθυσμό) κι ενώ η Σιναουάτρα επιμένει στη διεξαγωγή εκλογών στις 2 Φλεβάρη για τις οποίες τα προγνωστικά της δίνουν άνετο προβάδισμα.

ANOΪ.-- Εξι χρόνια αναμένεται να καθυστερήσει η κατασκευή των πυρηνικών εργοστασίων που σχεδίαζε η κυβέρνηση του Βιετνάμ με τη συμμετοχή ρωσικών και ιαπωνικών κεφαλαίων. Το Βιετνάμ αναζητά τρόπους να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες σε Ενέργεια, την ώρα που μόνο η εγχώρια ζήτηση σε ηλεκτρική ενέργεια αναμένεται να αυξηθεί κατά 14% μέχρι το 2015.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν στο δικαστήριο μετά από τη σύλληψή τους για τον πρόσφατο βιασμό Δανής τουρίστριας, ο οποίος τροφοδότησε νέες αντιδράσεις για τους συχνούς ομαδικούς βιασμούς στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ