Τρίτη 8 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Καταιγισμός» κινηματογραφικών ταινιών

«Η Ανοιξη του Ιρανικού Κινηματογράφου» στο «Τριανόν»
«Η Ανοιξη του Ιρανικού Κινηματογράφου» στο «Τριανόν»
Αρχίζει την Παρασκευή στο «Τριανόν» το αφιέρωμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του εναλλακτικού δικτύου διανομής «Filmcenter», με τίτλο «Η Ανοιξη του Ιρανικού Κινηματογράφου».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: «Μητρική αγάπη» του Καμάλ Ταμπρίτζι, «Η γεύση του κερασιού» του Αμπάς Κιαροστάμι (11/5, 9,11 μμ), «Να ζει κανείς ή να μη ζει» του Κιανούς Αγιάρι, «Λεϊλά» του Ντάριους Μερτζούι, «Το χρώμα του παραδείσου» του Ματζίντ Ματζιντί (12/5 7,9,11 μμ), «Σάρα» του Ντάριους Μερτζούι, «Η γυναίκα με το πέπλο» της Ραξάν Μπανί Ετεμάντ, «Μητρική αγάπη» (13/5 7,9,11 μμ), «Η γεύση του κερασιού», «Λεϊλά» (14/5 9,11 μμ), «Το χρώμα του παραδείσου», «Σάρα» (15/5 9,11 μμ), «Να ζει κανείς ή να μη ζει», «Η γυναίκα με το πέπλο» (16/5 7,11 μμ), «Μητρική αγάπη», «Λεϊλά» (17/5 9,11 μμ).

Εξάλλου, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, σε συνεργασία με το «Filmcenter», διοργανώνει στον κινηματογράφο «Δεξαμενή» ένα μικρό φεστιβάλ βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους. Θα προβληθούν οι ταινίες: «Ενας λαμπερός ήλιος», «Ηλιοβασίλεμα στη Βενετία» (14/5), «Η κυρία των σκύλων», «Ελα να σου πω» (15/5), «Καυτός ορίζοντας», «Τα μάτια που τρώνε» (16/5). Είσοδος ελεύθερη.

Παράλληλα, συνεχίζεται στο «Αττικόν» το αφιέρωμα «Κινηματογράφος και αρχαιολογία», με προβολές των ταινιών «Τα μυστήρια των πυραμίδων» και «Τι εννοούσε ο κυρ Μιχάλης Παλαιολόγος;», στις 13/5, 11 πμ. Θα μιλήσουν ο Μανόλης Κορρές, αρχιτέκτονας («Τα μεγάλα μνημεία της αρχαιότητας»), ο Παναγής Ψωμόπουλος, αρχιτέκτονας - πολεοδόμος («Η σημασία της αρχιτεκτονικής στην αρχαιολογική έρευνα») και ο Στέφανος Σίνος, πρόεδρος της Επιτροπής Αναστήλωσης Μυστρά («Η διπλή αρχιτεκτονική προσωπικότητα της αίθουσας του θρόνου στο Μυστρά»).

Τέλος, το πρόγραμμα του «Filmcenter» από 11-17/5 έχει ως εξής: «Μαλένα» («Απόλλων»), «Ο ράφτης του Παναμά» («Πτι Παλαί»), «Το σπίτι του Κάιν», «Σχεδόν διάσημοι» («Ανδόρα»), «Μπίλι Ελιοτ» («Αφαία»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ