Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Επίσκεψη Ερντογάν στο Πακιστάν

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν πραγματοποιεί από την Κυριακή ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ. Τ. Ερντογάν.

Οι δύο χώρες εξετάζουν περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών τους σχέσεων, με τον όγκο των μεταξύ τους συναλλαγών να έχει υπερεπταπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, έχοντας ξεπεράσει το ένα δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, βασικό επενδυτικό πεδίο των Τούρκων επιχειρηματιών στο Πακιστάν είναι ο κλάδος της Ενέργειας και των Κατασκευών. Τουρκικές ήταν οι εταιρείες που το 2009 έφτιαξαν τις πρώτες ανεμογεννήτριες στο Πακιστάν, που έχουν αναλάβει την κατασκευή 5.000 κατοικιών στις περιοχές που χτυπήθηκαν από το φονικό σεισμό το 2005, αλλά και που πρόκειται να παράξουν και διαθέσουν ηλεκτρική ενέργεια στο Καράτσι (πόλη που έχει πληθυσμό σχεδόν όσο όλη η Ελλάδα) μέσω του μεγαλύτερου «ενεργειακού πλοίου» στον κόσμο (πρόκειται για πλοία που λειτουργούν ως σταθμοί παραγωγής Ενέργειας, τα οποία πρωτοχρησιμοποίησε η General Electric στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για το γρήγορο ανεφοδιασμό πολεμικών πλοίων).

Τα προϊόντα που η Τουρκία εξάγει στο Πακιστάν είναι προϊόντα αμυντικής βιομηχανίας, μέσα εναέριας κυκλοφορίας, προϊόντα της χημικής βιομηχανίας, δημητριακά αλλά και προκατασκευασμένα σπίτια. Το Πακιστάν εξάγει στην Τουρκία προϊόντα ιματισμού, χημικής βιομηχανίας, πλαστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ