Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΚΑΚΙ «ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ»
Βάλλονται άθλημα, σύλλογοι και σκακιστές

Διογκώνονται οι αντιδράσεις για την απόφαση του ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ) να μεταθέσει, από 1/1/2014, στις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές και κατ' επέκταση στους συλλόγους το κόστος της διεθνούς αξιολόγησης των διασυλλογικών αγώνων, ακόμα κι όσων αποτελούν μέρος ή προκριματικές φάσεις πανελλήνιων διοργανώσεων της ΕΣΟ.

Το «χορό» ξεκίνησε ο Σκακιστικός Ομιλος Νέας Φιλαδέλφειας, που ήδη από τον Οκτώβρη με επιστολή του προς την ΕΣΟ και την Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (ΕΣΣΝΑ) δήλωνε κατηγορηματικά αντίθετος στην απόφαση: «Απορρίπτουμε τη λογική της μετακύλισης όλου του οικονομικού βάρους της ενασχόλησης με το σκάκι αποκλειστικά στους σκακιστές και τα σωματεία, ιδιαίτερα σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής στενότητας για όλους. Καλούμε την ΕΣΣΝΑ και κατ' επέκταση όλες τις ενώσεις και τα σωματεία να την αντικρούσουν, για να μην επιτρέψουν να ανοίξει ένας επικίνδυνος δρόμος που τείνει να θέσει υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα στον αθλητισμό και το αγωνιστικό σκάκι».

Με νεότερη επιστολή του προς το ΔΣ της ΕΣΣΝΑ ο ΣΟΝΦ στηλιτεύει το γεγονός ότι αποφεύγει τη συζήτηση στο φλέγον για τους σκακιστές και τους συλλόγους ζήτημα. Ξαναζητά να συζητηθεί, προσθέτοντας ότι την επιστολή του συνυπογράφουν πλέον και τα σκακιστικά σωματεία ΑΦΟΑΝ, ΣΠΚ Φυλής, ΣΟ Παγκρατίου, ΣΜΑΟ Καισαριανής, ΣΟ Μοσχάτου, ΣΟ Περιστερίου, ΣΟ Πετρούπολης, ΣΟ Αγίας Βαρβάρας.

Ζητούν ανάκληση της απόφασης και προτείνουν: Η ΕΣΟ να αιτηθεί από τη FIDE (την παγκόσμια ομοσπονδία) την εξαίρεση ή δραστική μείωση των παραβόλων λόγω κρίσης. Η ΕΣΟ να αναλάβει όλη την ευθύνη για το κόστος της αξιολόγησης που επιλέγει για τις διοργανώσεις της σε όλες τις φάσεις τους. Να καταργηθεί άμεσα η επιβάρυνση κατά 50% ανά παίκτη που χρεώνει η ΕΣΟ στο κόστος της διεθνούς αξιολόγησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ