Σάββατο 30 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ολοκληρώθηκε το 35ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

Τα στοιχεία του εκφυλισμού εκφράστηκαν και στη διαδικασία των εκλογών

Η ικανοποίηση των αναγκών των εργαζόμενων, δεν μπορεί να γίνει χωρίς αγώνες σύγκρουσης και ρήξης με την ΕΕ και τα μεγάλα συμφέροντα, σημείωσαν οι ταξικές δυνάμεις στο συνέδριο
Η ικανοποίηση των αναγκών των εργαζόμενων, δεν μπορεί να γίνει χωρίς αγώνες σύγκρουσης και ρήξης με την ΕΕ και τα μεγάλα συμφέροντα, σημείωσαν οι ταξικές δυνάμεις στο συνέδριο
Με τις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκαν χτες οι εργασίες του 35ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ. Τον εκφυλισμό των διαδικασιών από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ήρθε να ολοκληρώσει η απαίτηση χτες της ηγεσίας ΔΑΚΕ, με την ενεργή στήριξη της ηγεσίας της ΠΑΣΚ, να ξανανοίξουν οι κάλπες που είχαν ήδη κλείσει, για να ψηφίσουν μέλη της που είχαν καθυστερήσει! Η ένστασή τους τελικά απορρίφθηκε.

Οι αρχαιρεσίες ξεκίνησαν με την πλειοψηφία της εφορευτικής επιτροπής και τον δικαστικό αντιπρόσωπο να μη δέχεται το πρακτικό απόφασης (!) του συνεδρίου που όριζε τη νομιμοποίηση και συμμετοχή στο Συνέδριο μόνο τριών από τους 20 αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, λόγω σωρείας παρατυπιών.

Αντιθέτως, δέχθηκε τον αυθαίρετο ισχυρισμό των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ ότι το Συνέδριο νομιμοποίησε το σύνολο των αντιπροσώπων της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας. Ισχυρισμός για τον οποίο δεν υπάρχει σχετικό πρακτικό απόφασης, δεν αποδεικνύεται από τα πρακτικά των εργασιών και δεν υπάρχει καταμετρημένο αποτέλεσμα! Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν ένσταση για αυτή την απόφαση. Επίσης κατέθεσαν ένσταση (έγινε αποδεκτή) για συνταξιούχο που επιχείρησε να ψηφίσει.

Η προχτεσινή δεύτερη μέρα των εργασιών τελείωσε αργά το βράδυ με τις κεντρικές ομιλίες από τις παρατάξεις. Ο Αλ. Αρβανιτίδης, εκ μέρους της ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η γραμμή της ευρωϋποταγής και του κυβερνητισμού στο κίνημα δοκιμάστηκε και χρεοκόπησε. Αποδείχτηκε επικίνδυνη και θανατηφόρα για τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το ίδιο επικίνδυνη είναι και η γραμμή της ψευδεπίγραφης "αντιμνημονιακής, αντινεοφιλελεύθερης ενότητας", της "μετωπικής συμπόρευσης για την κυβερνητική εναλλαγή". Αυτή η πολιτική που έχει ως στόχο να διορθώσει την ΕΕ με νέα αρχιτεκτονική και να στηρίξει την ανάπτυξη των «υγειών» επιχειρηματιών και τους Ελληνες καπιταλιστές οδηγεί το συνδικαλιστικό κίνημα στον ίδιο δρόμο.

Είναι παγίδα και υπονόμευση των αγώνων και της ανάκαμψης του λαϊκού κινήματος η επιδίωξη των συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ με τη βοήθεια δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να προωθούν ως κεντρικό αίτημα και στόχο των εργατικών κινητοποιήσεων την εναλλαγή των κομμάτων στην κυβέρνηση και όχι τη σύγκρουση και οριστική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο, συντάξεις και κάλυψη των σύγχρονων αναγκών σε κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια. Η ικανοποίηση αυτών των αναγκών δεν μπορεί να γίνει χωρίς αγώνες σύγκρουσης και ρήξης με την ΕΕ και τα μεγάλα συμφέροντα. Απαιτείται κίνημα ισχυρό, μαζικό και αποφασιστικό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ