Σάββατο 23 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο Χρήστος Θεοχαράτος

Eurokinissi

Εφυγε από τη ζωή την Πέμπτη, σε ηλικία 78 ετών, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Χρήστος Θεοχαράτος.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του αγωνιστή, δημοσιογράφου και συγγραφέα Χρήστου Θεοχαράτου, που έφυγε χτες (σ.σ. την Πέμπτη) από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Ο Χρήστος Θεοχαράτος, παιδί φτωχής λαϊκής οικογένειας, γεννήθηκε το 1935 στο χωριό Κομιτάτα της Κεφαλονιάς. Εργάστηκε από νωρίς σε διάφορες δουλειές, κάνοντας και τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα. Το 1974, με τη μεταπολίτευση, συνέχισε ως αρθρογράφος σε διάφορες εφημερίδες. Υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ήθος και αξιοπρέπεια. Εργάστηκε στον "Ριζοσπάστη" και σε άλλες εφημερίδες, όπως το "Εθνος", του οποίου υπήρξε διευθυντής. Το 1993 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Κεφαλονιά - Ιθάκη.

Είναι πλούσιο το συγγραφικό έργο που άφησε ο Χρ. Θεοχαράτος, όπως η νουβέλα "Πάθος", η ιστορική μελέτη "Ρήγας Φεραίος", η μελέτη για τον Τύπο "Τέταρτη Εξουσία ή Πέμπτη Φάλαγγα" και το "Μανιφέστο της Νεολαίας".

Ξεχωριστής σημασίας η συγγραφή του δίτομου έργου για τη ζωή και τη δράση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη, στον πρόλογο του οποίου σημείωνε:

"...ως συγγραφέας του παρόντος δεν στέκομαι ουδέτερος, ανάμεσα στους Νικητές και στους Ηττημένους του Εμφυλίου, αλλά ήμουνα και παραμένω τοποθετημένος στο πλευρό των Ηττημένων - φίλος τους και συνοδοιπόρος τους. Αλλωστε, από το 1989 και ύστερα -πριν και μετά από τις μεγάλες ανατροπές και από τη νίκη της αντεπανάστασης- έχω διατυπώσει δεκάκις και δημοσίως την άποψη ότι: Υπό τις παρούσες περιστάσεις, ακόμη και αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ, οφείλαμε να το ιδρύσουμε".

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Η κηδεία του Χρήστου Θεοχαράτου θα γίνει την Τρίτη 26 Νοέμβρη, στη γενέτειρά του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ