Τρίτη 19 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Πολύ κοντά σε εξοπλιστική συμφωνία

ΜΟΣΧΑ - ΚΑΪΡΟ.--

Πολύ κοντά στην υπογραφή εξοπλιστικής συμφωνίας βρίσκονται Ρωσία και Αίγυπτος υποστηρίζει σε δηλώσεις του στο πρακτορείο «Ρία Νόβοστι», ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας ανάπτυξης, παραγωγής και εξαγωγής αμυντικών συστημάτων «Rostec», Σεργκέι Τσεμεζόφ, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης των Ρώσων υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Κατά τον Τσεμεζόφ «η αιγυπτιακή ηγεσία συζητά με περιφερειακούς της συμμάχους το ζήτημα και εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να ζητήσει από τη Ρωσία ανταποδοτικό δάνειο». Η ρωσική επιχειρηματική εφημερίδα «Βεντομόστι», την Παρασκευή, υποστήριζε ότι η συμφωνία είναι αξίας περίπου δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων και ότι το Κάιρο συζητά με τη Σ. Αραβία την πιθανότητα να τη χρηματοδοτήσει.

  • Νεκρός από σφαίρες αγνώστων έπεσε, την Κυριακή, έξω από το σπίτι του στο Νασκρ Σίτι του Καΐρου, ο αξιωματικός ασφαλείας που ήταν υπεύθυνος για την παρακολούθηση των «Αδελφών Μουσουλμάνων» στην Εθνική Διεύθυνση Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών. Χτες, επίσης, ανακοινώθηκε ότι σε δίκη προσάγονται 15 γυναίκες και επτά ανήλικα κορίτσια που συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες με την κατηγορία της συμμετοχής σε βίαιες συμπλοκές στην Αλεξάνδρεια κατά τις οποίες χρησιμοποίησαν πέτρες και μαχαίρια κατά των αντιπάλων τους. Και οι 22 είναι υποστηρίκτριες του ανατραπέντος προέδρου Μούρσι. Η δίκη θα αρχίσει την Τετάρτη.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ