Τρίτη 19 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ - ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΤΥΦΩΝΑ
Τραγική η κατάσταση για το φτωχό λαό

Περιμένοντας ώρες για λίγη τροφή
Περιμένοντας ώρες για λίγη τροφή
ΜΑΝΙΛΑ.--

Δέκα μέρες μετά το πέρασμα του φονικού τυφώνα «Χαγιάν», στις Φιλιππίνες με τους επιβεβαιωμένους νεκρούς να ξεπερνούν τους 4.000 και χιλιάδες να είναι οι αγνοούμενοι, τα σωστικά συνεργεία ακόμα δεν έχουν προσεγγίσει αρκετές περιοχές. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η κατάσταση κάποιων από τους επιζώντες που έχουν λάβει βοήθεια, βελτιώνεται, ωστόσο η κατάσταση παραμένει τραγική, αφού οι πληγέντες ξεπερνούν τα 13 εκατομμύρια. Από τη Δευτέρα, ξεκίνησαν να γίνονται προσπάθειες επαναλειτουργίας των καταστημάτων και των σταθμών καυσίμων, με τα προβλήματα σε πόσιμο νερό, φάρμακα και τρόφιμα να παραμένουν.

Ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από τις πληγείσες περιοχές και ρίχνουν προμήθειες στους κατοίκους, καθώς η καταστροφή που επέφερε ο τυφώνας, δεν τους επιτρέπει την προσγείωση. Εντονη είναι ανησυχία ότι τα θύματα θα αυξηθούν όταν τα σωστικά συνεργεία φτάσουν σε ορισμένα νησάκια από τα συνολικά πάνω από 7.000.

Ο ΟΗΕ κάνει λόγο για μία εν εξελίξει ανθρωπιστική κρίση, η οποία αυξάνεται, με τους εκτοπισμένους να ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια - αντί 900.000 που αναφέρονταν την περασμένη βδομάδα - ενώ σημαντικά προβλήματα παραμένουν στο συντονισμό για τη διανομή της βοήθειας και εκφράζονται φόβοι για ξέσπασμα επιδημιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ